Weer miraculeuze ontsnapping HSV: 'Dit is voor onze fans'

Reacties

Hamburger SV kan zo langzamerhand patent aanvragen op Houdini-acts. De club ontsnapte zaterdag voor de derde keer in vier jaar tijd in de degradatiezone. Via een overwinning op het VfL Wolfsburg van Andries Jonker (2-1) werd lijfsbehoud veiliggesteld, wat voor veel emotie zorgde bij de club.

Weer miraculeuze ontsnapping HSV: 'Dit is voor onze fans'

Bij trainer Markus Gisdol viel er een heel grote last van zijn schouders, zo beaamde hij op de afsluitende persconferentie. 'Elke week maar die vragen over die belangrijke wedstrijd in de laatste speelronde. We waren al doodverklaard en begraven door de pers, maar dit is voor onze fans. Het was simpelweg een uniek moment.'

HSV ontliep door de winst op Wolfsburg degradatievoetbal. In 2014 en 2015 speelde de ploeg wel in de play-offs. In beide tweeluiken, tegen Greuther Fürth (2014) en Karlsruher SC (2015), kwam degradatie angstvallig dichtbij voor HSV. Rafael van der Vaart hielp in 2014 zijn toenmalige werkgever met een assist aan een broodnodig gelijkspel, terwijl voor HSV in 2015 zelfs een verlenging nodig was om Karlsruher van het lijf te houden.

Gisdol, die sinds deze zomer als trainer voor de groep staat, weet waar de kracht van zijn elftal ligt. 'We beleven alles samen en gaan voor elkaar door het vuur. Dit is gewoon een succes van het hele team.' Door het lijfsbehoud blijft HSV de enige club die sinds de invoering van het huidige concept van de Bundesliga niet degradeerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.