HSV stuurt Jonker en Wolfsburg naar play-offs tegen degradatie

Reacties

Hamburger SV heeft VfL Wolfsburg zaterdagmiddag een enorme dreun uitgedeeld. In een rechtstreeks duel was de ploeg uit Hamburg met 2-1 te sterk voor de formatie van trainer Andries Jonker.

HSV stuurt Jonker en Wolfsburg naar play-offs tegen degradatie

Het duel in Hamburg was een rechtstreeks duel om de veilige vijftiende plaats. Voor de verliezer wachtte deelname aan de nacompetitie. Voor HSV geen onbekend terrein, de Noord-Duitsers stelden in 2014 en 2015 eerder handhaving veilig via de play-offs. Na een sterk seizoen met een tiende plaats vorig jaar zakte de ploeg van Markus Gisdol dit seizoen weer af naar de gevreesde zestiende plaats.

Voor Wolfsburg was de degradatiezone minder bekend terrein. Sinds de Volkswagenclub in 1997 promoveerde naar de Bundesliga eindigde Wolfsburg nooit bij de onderste drie plekken. In die geest begonnen de bezoekers ook in Hamburg. Waar een kiezelhard schot van Jakub Blaszczykowski nog gered werd, vond verdediger Robin Knoche wel het net: 0-1.

Voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic trok de stand binnen tien minuten alweer gelijk op aangeven van Lewis Holtby. Pas drie minuten voor tijd viel de beslissing. Gian-Luca Waldschmidt stond koud twee minuten in het veld toen hij de allesbeslissende 2-1 binnenkopte. Het betekende een gigantische tegenvaller voor Jonker en zijn mannen, die de klap niet meer te boven kwamen.

Wolfsburg eindigt daardoor op de laagste positie ooit in de geschiedenis van de club: zestiende. De club van Jonker is daardoor veroordeeld tot het spelen van play-offs. Hoogstwaarschijnlijk is Eintracht Braunschweig daarin de tegenstander.

Bekijk hier de allesbeslissende 2-1 van Waldschmidt en de daaropvolgende ontlading.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.