Wederopstanding Ronaldinho compleet na primeur

Zes dagen voor de competitiekraker met koploper Internazionale raakt Ronaldinho steeds beter op dreef bij AC Milan. De Braziliaanse aanvaller nam zondagmiddag drie van de vier doelpunten van de Rossoneri voor zijn rekening in de zege op Siena (4-0).

Wederopstanding Ronaldinho compleet na primeur

Met die hattrick voerde hij zijn productie sinds de jaarwisseling op naar zes goals in drie wedstrijden (zie onderstaande graphic). Bovendien was het voor het eerst sinds zijn komst naar het Europese clubvoetbal in 2001 dat hij drie keer scoorde in één competitieduel.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar definitief afscheid heeft genomen van een anonieme periode waarin hij zijn uitmuntende kwaliteiten wegens blessures of vormverlies niet kon etaleren.

'Ik zit lekker in mijn vel', zo liet Ronaldinho Sky Italia afgelopen weekeinde weten. 'Ik voel de warmte bij deze club en dat maakt me blij. Ik ben gelukkig en begin met een tevreden gevoel aan mijn wedstrijden. Op dit moment lukt alles op het veld.'

Dit seizoen staat de doelpuntenteller voor Ronaldinho op elf in 23 officiële wedstrijden: de voormalige smaakmaker van Paris Saint-Germain en Barcelona scoorde al negen keer in de Serie A en voegde daar twee treffers in de Champions League aan toe. Met dat aantal heeft hij nu al zijn volledige productie van het vorige seizoen overtroffen. Toen maakte Ronaldinho tien doelpunten in 36 optredens. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen