Ronaldinho bezorgt Milan ruime overwinning op Juve

AC Milan heeft het uitduel met Juventus eenvoudig weten te winnen. In Turijn was de ploeg veel beter en Ronaldinho zorgde er in de slotfase voor dat dit ook in de uitslag te zien was: 0-3.

AC Milan, waar Klaas-Jan Huntelaar vijf minuten voor tijd mocht invallen en Clarence Seedorf vanwege een blessure ontbrak, toonde weinig ontzag voor Juventus. Vanaf het begin van de wedstrijd trokken de Rossoneri ten aanval en kregen ze dan ook de beste kansen.

Na een klein half uur spelen opende Alessandro Nesta de score uit een hoekschop van Andrea Pirlo. De thuisclub wilde zich wel terugknokken in de wedstrijd, maar het lukte Juventus niet om kansen te creëren. Milan kreeg ze wel, maar de ploeg van trainer Leonardo faalde in de afwerking.

In de 71ste minuut lukte het Milan wel om te scoren en opnieuw uit een corner van Pirlo. De middenvelder vond bij de eerste paal Ronaldinho die zijn kopbal via het been van Claudio Marchisio in het doel zag verdwijnen. In de 88ste minuut was het opnieuw de Braziliaan die de 3-0 maakte.

AC Milan breidt door de overwinning bij Juventus de voorsprong op de ploeg uit Turijn uit naar zeven punten, koploper Internazionale heeft nog vijf punten meer. Juventus blijft derde in de Serie A, maar staat nu op gelijke hoogte met Napoli, terwijl AS Roma één punt minder heeft.