AS Roma houdt tachtig minuten stand met tien man

Chievo liet de kans liggen Rome te verlaten met een positief resultaat. AS Roma won ondanks een vroege rode kaart voor keeper Doni (1-0).

Luca Toni maakte zijn debuut in de basis van AS Roma. De van Bayern München overgenomen aanvaller faalde binnen een minuut zijn eerste kans te verzilveren. Het was afstel voor Chievo, want uit de daaropvolgende corner bracht Daniele De Rossi AS Roma alsnog op voorsprong.

AS Roma werkte zich ondanks de vroege goal in de nesten. Keeper Doni (foto) hield een inzet van Simone Bentivoglio met de hand tegen. Doordat het plaatsvond buiten het strafschopgebied was een rode kaart het logische resultaat.

De uitsluiting bood Chievo bijna tachtig minuten de tijd de numerieke meerderheid tot uitdrukking te brengen in de score. Maar de gasten slaagden niet in hun missie tweede doelman Bogdan Lobont te passeren. AS Roma was zelfs nog dicht bij een tweede treffer. David Pizarro vond van elf meter keeper Stefano Sorrentino op zijn weg.