Ronaldinho schittert, Toni scoort en Juve blijft zwalken

Ronaldinho had met drie treffers een groot aandeel in de zege van AC Milan op Siena. Juventus ging weer onderuit en Luca Toni maakte zijn eerste treffers in dienst van AS Roma.

AC Milan-Siena 4-0AC Milan, met een indrukwekkende Ronaldinho, maar zonder Klaas-Jan Huntelaar en Clarence Seedorf, heeft een duidelijke zege geboekt op hekkensluiter Siena. Nadat de Braziliaan - die per week meer gaat lijken op de beste voetballer ter wereld die hij bij Barcelona was - de bal knap op de borst had gecontroleerd en vervolgens net over mikte via een omhaal, kreeg Milan een forse zet in de rug.

Siena-goalie Gianluca Curci bracht Marco Boriello neer in het strafschopgebied met een strafschop en rode kaart als gevolg. De eerste daad van reservekeeper Gianluca Pegolo was de benutte penalty van Ronaldinho uit het net halen. Binnen het half uur was het 2-0. Boriello volleerde subliem en snoeihard binnen.

In de tweede helft besliste Ronaldinho het duel definitief. De Braziliaan was het hele duel ongrijpbaar en maakte zijn tweede en derde op prachtige wijze. Bij de 3-0 kopte hij snoeihard een hoekschop van David Beckham binnen. Het slotakkoord was een magistraal schot vanaf randje zestien die de verre hoek invloog.

Door het gelijkspel van Internazionale uit tegen Bari (2-2) van zaterdag verkleinen de Rossoneri de achterstand op hun stadsgenoot tot zes punten.

Chievo-Juventus 1-0Het zwalkende Juventus had woensdag een opleving en klopte in de Coppa Italia Napoli met 3-0. In de competitie blijft de ploeg echter zeer pover presteren. Gianluigi Buffon keerde weer terug onder de lat bij de ploeg waar coach Ciro Ferrara onder zware druk staat. De keeper moest na een half uur toch naar het net. Gennaro Sardo schoot bekeken raak voor Chievo.

Het zonder zelfvertrouwen opererende Juventus kwam die klap niet meer te boven. Het zag bovendien Zdenek Grygera in de eerste helft zich aansluiten bij de uitpuilende ziekenboeg van de club. De Oude Dame kwam in de tweede helft niet verder dan een vrije trap van Alessandro Del Piero en een kopbal van Fabio Cannavaro, maar beide inzetten werden probleemloos gekeerd door Chievo-goalie Stefano Sorrentino.

AS Roma-Genoa 3-0Luca Toni heeft in zijn derde wedstrijd voor AS Roma het net gevonden. De bij Bayern München vertrokken spits scoorde tweemaal. Zijn eerste op slag van rust toen de aanvaller een voorzet van Mirko Vucinic binnenkopte. Binnen het uur trof Toni, wederom met het hoofd, nogmaals doel. En weer op aangeven van de Montenegrijn. Na een kwartier had Simone Perrotta AS Roma al op voorsprong gebracht. Genoa-keeper had nog antwoord op de kopbal van Juan, maar moest passen op de inzet van de middenvelder.

Fiorentina-Bologna 1-2Fiorentina was de betere ploeg, maar moest toch toezien hoe Bologna met de zege aan de haal ging. De gasten kwamen binnen het half op voorsprong via een fraaie volley van Henry Giménez. Voor rust bracht Marco Di Vaio zijn team op een 2-0 voorsprong. Een slimme pass van Nicola Mingazzini werd door de aanvoerder van Bologna oog-in-oog met doelman Sebastien Frey stiftend afgerond. Kort na rust kopte Adrian Mutu vallend de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwam de ploeg uit Florence niet. Bologna-keeper Emiliano Viviano had antwoorden op inzetten van Juan Vargas, Mutu en Alberto Gilardino.