We zijn weer begonnen: scheidsrechter mikpunt van Jonk

Sommige dingen veranderen nooit. Het heeft welgeteld één speeldag geduurd voordat de pijlen op een scheidsrechter werden gericht. Bij FC Volendam waren ze niet tevreden over het optreden van Sam Dröge.

FC Eindhoven
2 - 2
FC Volendam
FC Volendam

De formatie van trainer Wim Jonk was in de eerste helft op een 0-2 voorsprong gekomen tegen FC Eindhoven, dat vlak voor rust vanaf de stip iets terugdeed. 'Je speelt een goede eerste helft, waarin je redelijk dominant bent. Daarna heb je de wedstrijd onder controle en dan krijg je een goedkope penalty tegen', stelde Jonk achteraf bij ESPN.

'Als je dan een penalty geeft, moet je die ook aan ons geven in de tweede helft', doelde Jonk op diverse momenten met zijn spits Robert Mühren. 'Dat moment heb ik goed kunnen zien, net als iedereen in het stadion. Het voelt als meten met twee maten. Dit is toch geen voetbal, of ben ik nou achterlijk? Mühren wordt helemaal weggeschopt', beoordeelde Jonk tijdens het bekijken van de beelden de situaties.

Uiteindelijk ging het mis voor FC Volendam in de slotfase. Joey Sleegers zorgde met zijn tweede goal van de avond voor een valse start van het ambitieuze FC Volendam. Jonk stak uiteindelijk ook de hand in eigen boezem. 'Ik vond ons niet goed spelen in de tweede helft. Desalniettemin krijgen we drie opgelegde kansen, dan moet je de wedstrijd in het slot gooien. En dan krijg je een hele zure tweede goal tegen.'

FC Volendam zal zich snel moeten herstellen, want in de komende weken wachten nog pittige tegenstanders. Onder andere ADO Den Haag, Excelsior, De Graafschap en Roda JC Kerkrade staan binnenkort tegenover de Volendammers.