Wales in onzekerheid over WK-bondscoach ondanks gigantisch succes

Reacties

In Wales weet men nog altijd niet welke bondscoach het land zal leiden op het WK in Qatar. De Britten plaatsten zich afgelopen weekend voor het eindtoernooi. Dat was onder leiding van interim-trainer Rob Page.

Wales in onzekerheid over WK-bondscoach ondanks gigantisch succes
Wales
Wales
1 - 0
Oekraïne
Oekraïne

Door de zege op Oekraïne in de finale in Cardiff plaatste Wales zich voor het eerst sinds 1958 voor het WK. Goudhaantje Gareth Bale noemde het de beste prestatie in de historie van de nationale ploeg. Dat gebeurde onder Page, die negentien maanden geleden de scepter tijdelijk zou gaan zwaaien nadat Ryan Giggs noodgedwongen aan de kant werd geschoven.

Mocht de WK-missie van Wales mislukt zijn, dan had Page afscheid genomen van de ploeg. Het contract van de interim-trainer werd aanvankelijk namelijk niet verlengd, meldt The Daily Mail. Ook na de succesreeks in de kwalificatie voor het WK niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Giggs was bondscoach, maar werd tijdelijk uit zijn functie ontheven. Dat gebeurde na beschuldigingen van mishandeling tegenover zijn ex-vriendin en haar zus. In augustus volgt een rechtszaak, waarna de voetbalbond een besluit over zijn toekomst zal nemen.

Toch verwachten de Britse media niet dat Giggs nog terugkeert bij Wales. Dat geeft echter geen zekerheid aan Page, die tot die tijd aan lijkt te blijven, waarna een beslissing over de leiding op het eindtoernooi zal volgen. Tot die tijd staat Page in ieder geval aan het roer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.