Waarom Manchester United niet doorpakte in de jacht op Gakpo

Reacties

Manchester United leek lange tijd de beste papieren te hebben om Cody Gakpo over te nemen van PSV, maar Liverpool troeft de rivaal af op de transfermarkt. En dus vist de club van manager Erik ten Hag weer achter het net op de transfermarkt.

Waarom Manchester United niet doorpakte in de jacht op Gakpo
© Pro Shots

Afgelopen zomer was dat ook al het verhaal van de transferperiode. United werd in verband gebracht met tal van spelers, maar telkens was het een van de concurrenten die aan de haal ging met zo'n transfertarget. Zo was Liverpool slagvaardiger bij het aantrekken van Darwin Núñez, die voor een recordbedrag overkwam van Benfica. Een half jaar later herhaalt dat scenario zich met Gakpo.

Dat terwijl United lange tijd de meest waarschijnlijke bestemming voor de Oranje-international leek. Engelse media wijzen er echter op dat de club van Ten Hag in een lastig parket zit door de op handen zijnde overname. De Glazers hebben de grootmacht uit Manchester in de etalage gezet, waardoor volgens The Daily Mail op dit moment alleen huurdeals mogelijk zijn voor The Red Devils.

Door de knieblessure van Luis Díaz liggen er voor Cody Gakpo kansen op de linkerflank bij Liverpool.
© Pro Shots
Door de knieblessure van Luis Díaz liggen er voor Cody Gakpo kansen op de linkerflank bij Liverpool.

En dus kon United niet doorpakken in de jacht op Gakpo, al waren de gesprekken volgens verschillende bronnen wel opgestart. Liverpool toonde zich echter slagvaardiger, nadat duidelijk werd dat na Diogo Jota ook Luis Díaz de eerste maanden van 2023 moet missen door een blessure. Door de blessures van de Portugees en de Colombiaan liggen er dus ook kansen op Anfield voor Gakpo.

Ten Hag heeft er op zijn beurt geen geheim van gemaakt zich in de winter te willen versterken, nu Cristiano Ronaldo is vertrokken. Maandag sprak de voormalig trainer van Ajax zich daar nog over uit. 'We beseffen dat we een aanvaller zijn kwijtgeraakt, dus ik denk dat we een aanvaller moeten halen. Maar het moet wel de juiste speler zijn, eentje die kwaliteit toevoegt aan het team.'

Gakpo had dat kunnen zijn, maar de 23-jarige aanvaller is dus op weg naar Liverpool. United moet zich daardoor richten op een andere kandidaat. De naam João Félix circuleert in de Engelse pers. De Portugese WK-ganger wil vertrekken bij Atlético Madrid en zou de rest van het seizoen kunnen worden gehuurd. Want een forse transfersom op tafel liggen lijkt er even niet in te zitten voor United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.