Joao Félix stuurt aan op transfer: wie verlost de man van 126 miljoen?

Reacties

Het ziet ernaar uit dat Joao Félix na het WK op de markt komt. Miguel Ángel Gil Marín, de CEO van Atlético Madrid, heeft bevestigd dat de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis een transferwens heeft. 'Ik zou graag willen dat hij langer zou blijven, maar dat is niet de wens van de speler.'

Joao Félix stuurt aan op transfer: wie verlost de man van 126 miljoen?
© Pro Shots

Joao Félix (23) staat sinds de zomer van 2019 onder contract bij Atlético, dat destijds liefst 126 miljoen euro betaalde aan Benfica om de aanvaller te kunnen strikken. Joao Félix werd binnengehaald als de opvolger van de aan Barcelona verkochte Antoine Griezmann, die inmiddels weer zijn ploeggenoot is in Madrid. In de Spaanse hoofdstad loopt Joao Félix met de ziel onder zijn arm rond.

De Portugees international is bij Atlético geen basisspeler. Hij heeft een moeizame relatie met hoofdtrainer Diego Simeone en al voor de start van het WK verschenen er berichten dat Joao Félix in januari zou willen vertrekken. Dat is nu bevestigd door Gil Marín, de baas van Atlético.

'Hij was de grootste gok die de club ooit heeft genomen', zei de CEO tegen TV3. 'Ik denk dat hij een speler van wereldklasse is, maar om redenen die nu niet de moeite waard zijn om te benoemen, komt dat er momenteel niet helemaal uit. De relatie tussen Joao Félix en de coach is niet goed en zijn motivatie ook niet. Het is redelijk om te denken dat hij zal gaan vertrekken. Ik zou graag willen dat hij langer zou blijven, maar dat is niet de wens van de speler.'

Joao Félix heeft bij Atlético nog een langdurig contract, tot de zomer van 2026. Zijn werkgever kan dan ook nog een behoorlijke transfersom vragen. Het is niet bekend of er concrete belangstelling is voor Joao Félix, die tijdens dit WK in twee van de drie groepswedstrijden van Portugal meedeed. Dinsdagavond spelen de Zuid-Europeanen in de achtste finale tegen Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.