Het wordt krap bij Liverpool voorin: Klopp spreekt van 'klap in het gezicht'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp baalt flink van het aanhoudende blessureleed bij de Colombiaanse aanvaller Luis Díaz. Hoewel de Duitse coach na het oefenduel met Olympique Lyon Colombiaanse berichten niet wilde bevestigen, sprak hij wel van een enorme teleurstelling.

Het wordt krap bij Liverpool voorin: Klopp spreekt van 'klap in het gezicht'
© Pro Shots

De vleugelaanvaller die sinds zijn komst in januari van dit jaar zoveel indruk maakte, was op de weg terug na knieklachten. Tijdens de trip in Dubai speelden die opnieuw op. De man die voor 47 miljoen euro werd overgenomen van Porto zou volgens berichtgeving in zijn vaderland zelfs geopereerd moeten worden en tot maart moeten toekijken.

Klopp beaamde dat zijn aanvaller er even doorheen zit. 'Hij heeft het mentaal zwaar. Het was een enorme teleurstelling voor ons allemaal', aldus Klopp, over de aanvaller die inmiddels terug in Engeland is. 'Hij voelde niet zoveel, maar we hebben voor de zekerheid een scan laten maken. En toen het nieuws kwam, voelde dat als een enorme klap in het gezicht', zo vervolgde Klopp over Díaz, die in de eerste seizoenshelft in twaalf duels meedeed en vier keer scoorde.

Spelersprofiel

L. Díaz


Geboortedatum:
13 januari 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Barrancas
Nationaliteit
Colombia
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
65 kg
Huidige club:
Liverpool
Nationaal team:
Colombia

Omdat ook Diogo Jota nog tot februari uit de roulatie is met een kuitblessure heeft Klopp niet veel meer te kiezen. Mohamed Salah, Roberto Firmino en Darwin Núñez zijn de enige overgebleven échte aanvallers, al kunnen middenvelders Fábio Carvalho, Harvey Elliott en Alex Oxlade-Chamberlain ook op de flanken uit de voeten.

Wat dat betreft was het wel even schrikken voor Klopp zondag, want Elliott moest al vroeg afhaken. Zijn blessure lijkt mee te vallen. Carvalho maakte juist indruk. Het van Fulham overgenomen talent scoorde als linksbuiten, de plek van Díaz, al na veertig seconden. Uiteindelijk verloor Liverpool het duel om de Dubai Super Cup met 1-3 door drie goals na rust, twee van Alexandre Lacazette en eentje van Bradley Barcola. Salah miste een strafschop.

Toch was er ook een opsteker voor Klopp. Joel Matip maakte zijn rentree na lang blessureleed. De beoogde partner van Virgil van Dijk, die net als de andere in de kwartfinale uitgeschakelde WK-gangers nog een week vakantie krijgt, deed een helft mee. 'En dat is heel belangrijk voor ons', vulde Klopp aan.

Liverpool speelt in Dubai nog één oefenduel, vrijdag tegen AC Milan. Daarna gaat het vizier op het drukke schema dat wacht. Op 22 december is Manchester City in de strijd om de League Cup de tegenstander, terwijl op Boxing Day het competitieduel bij Aston Villa wacht. De nummer zes van de Premier League moet in de tweede seizoenshelft ook nog aan de bak in het FA Cup-toernooi en staat in de Champions League tegenover Real Madrid in de achtste finale. De vraag is dus of Klopp het bij deze aanvallers wil houden, of dat hij nog de transfermarkt op wil.

Lees hier meer over Luis Diaz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer L. Díaz
Meer over L. Díaz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.