Ten Hag bevestigt: United verkent transfermarkt voor vervanger Ronaldo

Reacties

Manchester United speurt op de transfermarkt naar een nieuwe aanvaller. Manager Erik ten Hag heeft bevestigd dat zijn club op zoek is naar een vervanger van de vorige maand vertrokken Cristiano Ronaldo.

Ten Hag bevestigt: United verkent transfermarkt voor vervanger Ronaldo
© Pro Shots

United verscheurde vorige maand het contract van Ronaldo, die in gesprek met Piers Morgan felle kritiek uitte op zijn voormalige werkgever en ook Ten Hag niet spaarde. Met de tweede seizoenshelft in aantocht hoopt de nummer vijf van de Premier League een nieuwe aanvaller aan te trekken. 'Maar alleen als we de juiste speler vinden', zei Ten Hag op het trainingskamp in Spanje tegen een verslaggever van The Athletic.

'We zullen alles doen wat in onze macht ligt', vervolgde de Nederlandse manager, die een bewonderaar is van Gonçalo Ramos (Benfica) en Cody Gakpo (PSV). Beide spelers vertolkten een hoofdrol op het WK in Qatar, maar wisten zich met hun land niet te plaatsen voor de halve finale. 'Ik ga niet in op namen van spelers. Dat doe ik nooit', benadrukte Ten Hag. 'Ik respecteer de contracten, maar op de achtergrond werken we hard aan het aantrekken van nieuwe spelers.'

Geen overbodige luxe
De cijfers wijzen uit dat vers bloed in de aanval van United geen overbodige luxe is. In veertien competitieduels kwam de club slechts tot twintig doelpunten. Bovendien staat geen enkele speler van United bij de bovenste twintig namen op de topscorerslijst van de Premier League. Met vier doelpunten is Marcus Rashford de meest scorende speler.

Met de hervatting van de Premier League in aantocht was er voor Ten Hag goed nieuws uit de ziekenboeg. Anthony Martial heeft zich weer bij de groep gevoegd. 'We hebben gezien dat hij een enorme impact kan hebben op ons spel. In 350 minuten was hij goed voor vier doelpunten en twee assists, dat zijn echt goede cijfers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.