Liverpool heeft Núñez binnen: gaat het record van Van Dijk eraan?

Reacties

Liverpool heeft de megatransfer van Darwin Núñez afgerond. De Uruguayaanse aanvaller komt voor 75 miljoen euro over van Benfica. Dat bedrag kan door variabelen oplopen tot honderd miljoen euro, waardoor het transferrecord van Virgil van Dijk mogelijk uit de boeken zal gaan.

Liverpool heeft Núñez binnen: gaat het record van Van Dijk eraan?
© Pro Shots

Núñez heeft zijn transfer te danken aan een ijzersterk seizoen. De 22-jarige aanvaller scoorde in totaal 34 keer, waaronder twee keer tegen Liverpool. Dat leidde tot vermeende belangstelling van onder meer Atlético Madrid, Newcastle United en het Manchester United van Erik ten Hag, maar The Reds toonden zich het slagvaardigst. In de voorbije dagen kwam al naar buiten dat speler en clubs akkoord waren over de megatransfer en nu is de deal officieel gemaakt.

Núñez is op Anfield naar alle waarschijnlijk de opvolger van Sadio Mané, die op het punt staat de deur achter zich dicht te trekken. Bayern München is een mogelijke volgende bestemming voor de Senegalees.

De komst van elfvoudig Uruguayaans international Núñez kost Liverpool in ieder geval 75 miljoen euro. Núñez kan via bonussen nog 25 miljoen euro extra bij elkaar spelen voor Benfica. Het transferrecord bij Liverpool staat nu nog op naam van Van Dijk, die voor bijna 85 miljoen euro werd overgenomen van Southampton.

Uruguay, Spanje, Engeland
Núñez begon zijn carrière in eigen land bij Peñarol en verkaste op twintigjarige leeftijd naar Almería, dat uitkomt op het tweede niveau in Spanje. In de zomer van 2020 plukte Benfica de aanvaller voor 24 miljoen euro weg uit Andalusië. Nu staat Núñez aan de vooravond van een avontuur bij Liverpool, waar hij een contract voor vijf jaar tekent.

Wil je meer weten van de hoofdrolspeler in deze megatransfer? Lees hier alles over Darwin Núñez: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer D. Núñez
Meer over D. Núñez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.