'Benfica vraagt minstens 100 miljoen voor Ajax-beul Darwin Núñez'

Reacties

Benfica verlangt de hoofdprijs voor Darwin Núñez. De Uruguayaanse aanvaller staat bij veel Europese topclubs op de radar, maar die zullen diep in de buidel moeten tasten.

'Benfica vraagt minstens 100 miljoen voor Ajax-beul Darwin Núñez'
© Pro Shots

Volgens Record denkt Benfica namelijk minstens honderd miljoen euro te kunnen ontvangen voor Darwin, die zondag in de derby tegen Sporting Portugal (0-2) de score opende met zijn 25ste competitietreffer van het seizoen. Hij heeft in alle competities al 33 keer gescoord, mede dankzij zijn goals in de Champions League tegen Ajax en Liverpool.

Het resulteert in veel interesse, vooral clubs uit de Premier League zitten volgens The Daily Mail achter Darwin aan. Arsenal, Manchester United, Newcastle United en West Ham United denken dat de achtvoudig international van Uruguay alle kwaliteiten heeft om te slagen in Engeland. Newcastle zou al een bod van zestig miljoen hebben uitgebracht.

Dat is als het aan Benfica ligt, dus bij lange na niet genoeg om de 22-jarige spits vast te leggen. De Portugese grootmacht wil volgens Record in de zomer minstens 150 miljoen euro ontvangen door behalve Darwin ook Rafa Silva of Gonçalo Ramos te verkopen. Maar het is duidelijk dat de Uruguayaanse topschutter het meeste geld zal gaan opbrengen.

De voorpagina van Record, dat constateert dat Darwin met scherp schiet onder Veríssimo.
De voorpagina van Record, dat constateert dat Darwin met scherp schiet onder Veríssimo.

Volgens oud-topspits Diego Forlán heeft zijn landgenoot alle kwaliteiten om te slagen in de Premier League. 'Hij is jong, erg sterk, maakt veel doelpunten en doet het erg goed bij Benfica. Hij heeft enorm veel potentie en ontwikkelt zich elk seizoen. Als hij de kans krijgt om naar Man United te gaan, zou dat heel goed zijn voor hem en de club.'

Benfica-trainer Nelson Veríssimo krijgt in Portugal de credits voor de ontwikkeling die Darwin dit seizoen heeft doorgemaakt. Na het vertrek van Jorge Jesus en de komst van de interim-coach begon de voormalig speler van Almería en Peñarol pas echt met scherp te schieten. In zestien officiële duels onder Veríssimo was het vijftien keer raak.

Schmidt
Na dit seizoen zal Veríssimo plaatsmaken voor PSV-trainer Roger Schmidt. Inmiddels wordt er in Portugal gediscussieerd of de komst van de Duitser wel nodig is. Uit een poll van CMTV bleek dat 77 procent van de deelnemers vond dat Veríssimo de juiste coach is voor Benfica. Begin deze maand kreeg Schmidt bij een poll van A Bola juist nog de meeste stemmen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2021/2022

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
29
4
1
86-22
+64
91
2
Sporting Lissabon
34
27
4
3
73-23
+50
85
3
Benfica
34
23
5
6
78-30
+48
74
4
Sporting Braga
34
19
8
7
52-31
+21
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer D. Núñez
Meer over D. Núñez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.