Ajax-plaaggeest Darwin is een van de meest gewilde spitsen van Europa

Reacties

Roger Schmidt lijkt komend seizoen aan de slag te gaan bij Benfica, maar de kans dat hij de beschikking heeft over Darwin Núñez is klein. De 22-jarige aanvaller is door zijn prestaties een van de meest gewilde aanvallers van Europa geworden. De lijst met geïnteresseerde clubs wordt steeds groter.

Ajax-plaaggeest Darwin is een van de meest gewilde spitsen van Europa
© Pro Shots

Darwin kwam in de zomer van 2020 naar Benfica en werd met een transfersom van 24 miljoen euro de duurste aankoop uit de clubhistorie. De Portugese club had veel geld over voor de aanvaller van het Spaanse Almería en zal daar met de kennis van nu geen spijt van hebben. In tachtig wedstrijden voor Benfica kwam de spits tot 45 goals en vijftien assists. Hij scoorde onder meer tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam, waardoor Benfica naar de kwartfinale ging.

Eerder dit seizoen werd Darwin al in verband gebracht met Manchester United en nu meldt het Spaanse persbureau EFE dat de lijst met geïnteresseerde clubs eindeloos lang lijkt. Atlético Madrid, Barcelona, Internazionale, AC Milan, Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea, Tottenham, Newcastle United, Arsenal en West Ham United zouden allemaal belangstelling hebben.

Volgens EFE staat er een gelimiteerde afkoopsom van honderdvijftig miljoen euro in het contract van Darwin. Zo veel geld wordt er waarschijnlijk niet voor de spits betaald. Darwin ligt nog tot medio 2025 vast en Benfica mikt op een transfersom van tussen de zeventig en tachtig miljoen. Daarmee zo Darwin de op één na duurste uitgaande transfer worden, na João Félix. Almería plukt daar ook de vruchten van. De club zou recht hebben op een doorverkooppercentage van twintig procent.

In aanloop naar de clash tussen Benfica en Ajax schreven we op VI PRO al over Darwin Núñez:

Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer D. Núñez
Meer over D. Núñez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.