Darwin baalt stevig na gewaagde actie Van Dijk: 'Het was een penalty'

Reacties

Virgil van Dijk had in de 67ste minuut alle ogen op zich gericht. De verdediger en daarmee Liverpool bleef in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica een sanctie bespaard.

Darwin baalt stevig na gewaagde actie Van Dijk: 'Het was een penalty'
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Darwin Nuñez claimde dat de Oranje-aanvoerder hem ten val had gebracht. De spits van Benifca kreeg nul op rekest van scheidsrechter Jesus Gil Manzano, die ook niet door de VAR van dienst op een mogelijke fout werd gewezen.

In Portugal waren er twijfels over de arbitrale beslissing de penaltyclaims van de hand te wijzen. 'Heb je een penalty voor Darwin gemist bij een 1-2 stand?', schreef Record. 'Hij viel na het contact. Het gevoel was dat hij viel door een onreglementaire actie van Van Dijk', meende ook A Bola reden te zien voor een strafschop.

Darwin zelf achtte na afloop dat een strafschop op zijn plaats was geweest. 'Ik voelde een hand en ik viel. Voor mij was het een penalty. Ik denk dat de scheidsrechter het niet heeft gezien. Maar er is ook een VAR. Die had er naar kunnen laten kijken. Ik ga het de scheidsrechter niet kwalijk nemen. We hebben zelf fouten gemaakt.'

Ook in Nederland werd geopperd dat het anders had kunnen aflopen. 'Er zijn scheidsrechters die de bal op de stip leggen en er zijn er die dat niet doen', merkte Danny Blind bij Ziggo Sport op naar aanleiding van een actie van Van Dijk. 'Ik vind het niet een honderd procent penalty, maar hij speelt wel met vuur.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.