'Transferrecord Van Dijk staat op de tocht: Liverpool wil Darwin Núñez'

Reacties

Darwin Núñez moet deze zomer de grote aankoop van Liverpool worden. Manager Jürgen Klopp is zeer gecharmeerd van de Uruguayaanse topschutter van Benfica, maar dat laat de 22-jarige aanvaller alleen voor een recordbedrag vertrekken.

'Transferrecord Van Dijk staat op de tocht: Liverpool wil Darwin Núñez'
© Pro Shots

Portugese media meldden eerder al dat Benfica een prijskaartje van honderd miljoen euro heeft geplakt op Núñez, die eerder dit jaar nog de uitschakeling van Ajax in de achtste finale van de Champions League bezegelde met zijn doelpunt in de return in Amsterdam. Het was een van de 34 treffers die de tienvoudig international van Uruguay afgelopen seizoen maakte, waardoor er volop belangstelling is.

Het Manchester United van Erik ten Hag werd in een eerder stadium al genoemd als belangstellende club, terwijl ook Atlético Madrid en Newcastle United achter Núñez zouden aanzitten. Nu is daar Liverpool bijgekomen. Volgens meerdere Engelse media, waaronder The Athletic en The Guardian, ziet Klopp in de Uruguayaan de ideale versterking voor de aanval nu Sadio Mané waarschijnlijk vertrekt.

Van Dijk
Om de komst van Núñez mogelijk te maken, zal Liverpool waarschijnlijk het eigen transferrecord moeten verbreken. Dat staat nu nog op naam van Virgil van Dijk, die in de winter van 2018 voor 84,5 miljoen euro overkwam van Southampton. Zelf zou de gewilde spits een transfer wel zien zitten. In het voordeel van Liverpool spreekt dat het Champions League speelt, in tegenstelling tot het United van Ten Hag.

Núñez speelde afgelopen seizoen in het miljardenbal nog tegen Liverpool en scoorde toen twee keer. Klopp liet destijds al weten onder de indruk te zijn van de ex-speler van Almería, dat mee zou profiteren van een toptransfer. Volgens Engelse media staren The Reds zich overigens niet blind op Núñez. Als de prijs door de concurrentie van Atlético en United te veel wordt opgedreven, schakelt Liverpool door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer D. Núñez
Meer over D. Núñez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.