Waarom Gladbach de grote vrees van Bayern München is

Reacties

Voor Bayern München staat zaterdag misschien wel de moeilijkste nog te nemen horde in de Duitse titelstrijd op het programma: de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (aftrap 18.30 uur). Die club bezorgde Der Rekordmeister nog niet zo lang geleden de grootste afgang van dit seizoen.

Waarom Gladbach de grote vrees van Bayern München is

Gladbach en Bayern waren een halve eeuw geleden nog de twee grootste clubs van Duitsland. In de jaren 70 verdeelden ze de landstitels; Gladbach vijf en Bayern vier. Het kampioenschap van Die Fohlen uit 1977 is het laatste tot nu toe, want Gladbach gleed daarna af terwijl Bayern aan de top bleef. Toch staat het duel tussen de twee clubs soms nog altijd bekend als de oorspronkelijke Klassiker van Duitsland.

Terug naar het heden. Voor het eerst in jaren is Bayern de achtervolger in de Bundesliga. Borussia Dortmund morste de afgelopen weken voortdurend, waardoor de achterstand van Der Rekordmeister nog maar drie punten bedraagt. De formatie van trainer Niko Kovac is opgekrabbeld na de herfstcrisis van vorig jaar, doet weer volop mee om de titel en kan zaterdag al naast Dortmund komen.

Zo vanzelfsprekend was dat een aantal maanden geleden niet. In oktober leek het erop dat Kovac ieder moment zou worden ontslagen door Bayern na nederlagen in de Bundesliga en twijfelachtige duels in de Champions League, maar de oefenmeester hield stand. Zelfs na het bezoek van Gladbach aan de Allianz Arena. Bayern stond na een kwartier al met 0-2 achter en kreeg de genadeslag vlak voor tijd van Patrick Herrmann: 0-3.

In die periode mocht Gladbach als nummer twee achter Dortmund nog stiekem hopen op een kampioenschap. Inmiddels staat de club op gepaste afstand van Bayern en de koploper, maar met 43 punten en een derde plaats zijn Die Fohlen wel op weg naar de eerste Champions League-deelname sinds het seizoen 2015/16. Dat is al veel waard voor de formatie van trainer Dieter Hecking.

Tegenstander Uitduels Winstpercentage
Borussia Mönchengladbach 50 24%
Eintracht Frankfurt 48 29%
Borussia Dortmund 50 30%
1. FC Kaiserslautern 42 31%
Hertha BSC 34 35%

Bayern nog wat extra pijn doen in de strijd om de titel zou het seizoen misschien nog wat meer glans geven voor Gladbach. Wat dat betreft moet de geschiedenis hoop bieden, want een uitwedstrijd tegen Gladbach is de grote vrees voor Bayern in de Bundesliga. Tegen geen enkele club liet Der Rekordmeister zo vaak punten liggen als in Mönchengladbach. Van de vijftig uitwedstrijden won Bayern er maar twaalf. Kovac en zijn mannen zijn gewaarschuwd.

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
1 - 5
Bayern München
Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bergisch Gladbach
Meer over Bergisch Gladbach
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.