Waarom Barcelona waarschijnlijk nog de transfermarkt op mag

Reacties

Hoewel Deadline Day inmiddels bijna een week achter ons ligt, is Barcelona van plan om de markt op te gaan nu Ousmane Dembélé zeer waarschijnlijk tot het einde van het seizoen deel uitmaakt van de ziekenboeg.

Waarom Barcelona waarschijnlijk nog de transfermarkt op mag
© Pro Shots

Artikel 124.3 van de Spaanse voetbalbond maakt deze dispensatie mogelijk. Als clubs met een medisch attest kunnen aantonen dat ze vijf maanden niet kunnen beschikken over een speler, mag er een vervanger worden gehaald, vanzelfsprekend op de binnenlandse markt.

Afgelopen maand faalde Barcelona in zijn poging om een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez te halen, maar nu volgt er een herkansing. Volgens Catalaanse kranten heeft de clubleiding dinsdagavond, vlak na de onheilstijding over Dembélé, al besloten tot actie over te gaan. De clubleiding ziet het niet zitten om met drie aanvallers (Antoine Griezmann, Ansu Fati en Lionel Messi) het seizoen af te maken.

Onder anderen Willian José (Real Sociedad) en Cristhian Stuani (Girona) worden gelinkt aan de Catalaanse grootmacht. De naam van Rodrigo valt ook. De transfer van de Valencia-aanvaller ketste vorige maand nog af.

Ook Valencia is trouwens mogelijk van plan gebruik te maken van artikel 124.3, nu steunpilaar Ezequiel Garay is geveld door een kruisbandblessure.

De deadline voor het inschrijven van spelers voor de Champions League is in de nacht van maandag op dinsdag verlopen.

Momenteel is Barcelona ook in de ban van een verbale oorlog:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.