Barça wordt 'FC Chaos' door verbale oorlog Messi-Abidal: 'Een tsunami'

Reacties

De verbale oorlog tussen Lionel Messi en technisch directeur Éric Abidal doet Barcelona op zijn grondvesten schudden. Dat schrijven de Spaanse sportkranten de ochtend nadat de Argentijnse sterspeler van de club zijn oude ploeggenoot eens flink de les las met een zeldzaam statement op social media.

Barça wordt 'FC Chaos' door verbale oorlog Messi-Abidal: 'Een tsunami'
© Pro Shots

Zo vaak gebeurt het immers niet dat Messi zich openlijk uitspreekt over de gang van zaken binnen de club, maar dinsdagavond was het flink raak toen de 32-jarige aanvoerder van Barça met een post op Instagram reageerde op enkele uitspraken van Abidal over de manier waarop trainer Ernesto Valverde vertrok. Het heeft volgens de Spaanse media voor een institutionele crisis gezorgd.

De koppen waarmee de verschillende sportkranten deze ochten openen, liegen er niet om. 'Tsunami', kopt het Catalaanse Sport. Het Madrileense AS noemt Barcelona toepasselijk FC Chaos, terwijl Marca schrijft dat de club een kruitvat is geworden. Volgens Mundo Deportivo is sprake van een 'interne aardbeving' door de openlijke confrontatie tussen Messi en Abidal.

De cover van Sport spreekt boekdelen.
De cover van Sport spreekt boekdelen.

Die laatste krant stelt in een analyse dat de telefoons van de directieleden op tilt sloegen door de woordenwisseling van de twee, note bene oud-ploeggenoten en lid van de selectie die in 2009 en 2011 onder Pep Guardiola de Champions League won. In een analyse staat dat Barcelona momenteel een mediastilte heeft ingelast. De vraag is dus of de club met een publiekelijk statement komt.

De situatie is des te pijnlijker, omdat het interview van Abidal bedoeld was om het technische beleid van de club en de beslissingen op de transfermarkt te verdedigen. In plaats van dat de kritiek is verstomd, is nu sprake van een uitslaande brand die mogelijk gevolgen heeft voor de positie van de Franse td. Het zal woensdagmiddag ongetwijfeld ter sprake komen tijdens het persmoment van trainer Quique Setién.

Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 0
Barcelona
Barcelona
Ook de voorpagina van AS laat aan duidelijkheid weinig te wensen over.
Ook de voorpagina van AS laat aan duidelijkheid weinig te wensen over.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.