'Waarde van Antony werd op 28 miljoen geschat door Man Utd-scouts'

Reacties

In het sportieve beleid bij Manchester United is in de voorbije jaren veel misgegaan. Dat lijkt de conclusie van Sir Jim Ratcliffe te zijn. Juist dat maakt de Engelse topclub voor hem extra interessant om fors in te investeren.

'Waarde van Antony werd op 28 miljoen geschat door Man Utd-scouts'
© Pro Shots

Ratcliffe benoemde na het overnemen van 25 procent van de aandelen dat hij veel potentie zag. Aan middelen is ook in de voorbije jaren geen gebrek geweest, zo werd aangestipt door de 71-jarige Engelsman die eindverantwoordelijk wordt voor het sportieve beleid. Er was geld genoeg om mee te kunnen strijden om de grootste prijzen. Nu moet het geld nog op een goede manier worden uitgegeven.

In een achtergrondverhaal van The Athletic wordt de deal rond Antony uitgelicht als sprekend voorbeeld voor hoe United zoekende was op sportief vlak. Ole Gunnar Solskjaer werd door scouts op de hoogte gebracht van de sterke ontwikkeling van de rechtsbuiten bij Ajax. De Noor die in november 2021 vertrok bij United, kreeg vanuit de scoutingsafdeling te horen dat de waarde van Antony vanwege zijn kwaliteiten op ongeveer 28 miljoen euro kon worden geschat.

In de zomer van 2022 ging United veel verder, druk zoekend naar versterking voor de toen net aangestelde Erik ten Hag. Edwin van der Sar vertelde later dat hij als Ajax-directeur in de onderhandelingen zijn oude club had uitgedaagd om zo ver mogelijk te gaan. Uiteindelijk kwam een bod van 95 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen op tafel. De grote uitgave werd van bovenaf goedgekeurd binnen United. Zo kwam het op Old Trafford tot een hereniging tussen Ten Hag en Antony, die vlak daarvoor met elkaar samenwerkten in Amsterdam.

Antony heeft de verwachtingen in Manchester nog niet waargemaakt. De op een na duurste aankoop in de clubhistorie was dit seizoen bijvoorbeeld nog niet een keer direct betrokken bij een doelpunt. De 23-jarige rechtsbuiten kwam vorig seizoen in zijn debuutjaar in de Premier League tot vier treffers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.