Ratcliffe verklaart zijn enorme investering in Manchester United

Reacties

Sir Jim Ratcliffe ziet heel veel potentie bij Manchester United. De nieuwe aandeelhouder wordt met zijn bedrijf INEOS verantwoordelijk voor het sportieve beleid bij de Engelse grootmacht. Over de toekomst van Erik ten Hag heeft de 71-jarige Engelsman zich nog niet expliciet uitgesproken.

Ratcliffe verklaart zijn enorme investering in Manchester United
© Pro Shots

De deal tussen de familie Glazer en Ratcliffe is zondag bevestigd door Manchester United. Het gaat om een transactie van 25 procent van de aandelen, ter waarde van in totaal 1,49 miljard euro. Bovendien wordt bijna 350 miljoen euro extra geïnvesteerd in United. Ratcliffe gaat zich met een team van specialisten ontfermen over het sportieve beleid, terwijl de Glazers zich focussen op de commerciële kant.

Ratcliffe zegt in een reactie: 'Als een jongen uit de regio en iemand die de club al zijn leven lang aanmoedigt, ben ik erg blij dat we tot een deal zijn gekomen die inhoudt dat wij verantwoordelijk worden voor de voetbalkant. Het commerciële succes van de club heeft er voor gezorgd dat er altijd middelen beschikbaar zijn geweest om prijzen te pakken op het hoogste niveau, maar die potentie is in de voorbije jaren niet volledig benut.'

Ratcliffe kondigt aan gebruik te zullen gaan maken van de aanwezige expertise in de INEOS Sports group. Die groep is een van de drijvende krachten achter het Formule 1-team Mercedes, heeft met INEOS een van de grootste wielerteams in bezit (voorheen Team Sky) en heeft een bepalende stem bij OGC Nice. 'Wij zijn hier voor de lange termijn en erkennen dat er veel uitdagingen wachten. We gaan met passie en veel professionaliteit aan de slag en gaan toegewijd werken met iedereen bij de club - het bestuur, de staf, de spelers en de supporters - om de club vooruit te helpen', voegt de nieuwe baas van manager Erik ten Hag toe.

Reactie Glazers
De familie Glazer laat weten blij te zijn dat United nu de beschikking krijgt over veel ervaring en kennis die ook is opgedaan in andere takken van sport. 'Manchester United beschikt over veel getalenteerde mensen en het is altijd onze wens om op ieder vlak voor vooruitgang te zorgen zodat we onze supporters meer succes kunnen bezorgen', zeggen bestuursleden Avram Glazer en Joel Glazer.

In onderstaand PRO-verhaal werden de drijfveren van Sir Jim Ratcliffe eerder uitgebreid belicht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.