Waanzinnige productiviteit Immobile: 58 minuten per doelpunt

Ciro Immobile is dit seizoen uitermate productief in Italië. De scherpschutter van Lazio heeft deze jaargang gemiddeld slechts 58 minuten nodig voor een doelpunt.

De Italiaans international vond dit seizoen al elf keer het net in de Serie A, waaronder twee keer in het gewonnen topduel met Juventus (1-2). In de strijd om de Italiaanse Super Cup tegen De Oude Dame (3-2) was de ex-spits van Borussia Dortmund ook twee keer trefzeker. In de Europa League vierde de 27-jarige doelpuntenmachine al twee treffers, waaronder één in Arnhem tegen Vitesse (2-3). Dat betekent dat de aanvaller al vijftien keer scoorde in 876 minuten.

De productie van Ciro ImmobileSerie A:Super Cup:Europa League:Totaal:
Minuten:7069080876
Doelpunten112215
Minuten per goal:64454058

In de Serie A is Immobile niet de enige speler die met scherp schiet. Juventus-aanvaller Paulo Dybala was al tien keer trefzeker, terwijl Mauro Icardi met zijn hattrick in de Derby van Milaan (3-2) zijn doelpuntentotaal opvijzelde naar negen competitietreffers. Dries Mertens en Edin Dzeko volgen met zeven doelpunten.

Toch is er in de toplanden nog één speler die er meer heeft gemaakt in de competitie dan Immobile. Radamel Falcao heeft namelijk al twaalf Ligue 1-doelpunten achter zijn naam in acht wedstrijden. In alle competities voor AS Monaco heeft de Colombiaan deze jaargang gemiddeld echter 78 minuten nodig per treffer. Lionel Messi heeft net als Immobile al elf keer gescoord in de competitie. In alle wedstrijden van dit seizoen heeft de kleine Argentijn voor Barcelona gemiddeld 77 minuten nodig per goal.

10. Dries Mertens79

* Ook Cédric Bakambu (Villarreal), Romelu Lukaku (Manchester United), Mariano Díaz en Nabil Fekir (allebei Olympique Lyon) staan op zeven competitietreffers.

Niemand heeft dit seizoen minder minuten voor een doelpunt nodig dan Ciro Immobile