Lazio pakt Italiaanse Super Cup na bloedstollende ontknoping

Reacties

Lazio heeft zondagavond de Italiaanse Super Cup bemachtigd. Stefan de Vrij en zijn ploeggenoten waren verrassend met 3-2 te sterk voor Juventus.

Lazio pakt Italiaanse Super Cup na bloedstollende ontknoping

Juventus pakte het afgelopen seizoen zowel de landstitel als de beker en dus mocht verliezend bekerfinalist Lazio aantreden in het duel om de Super Cup. Dat deden de Romeinen met De Vrij negentig minuten binnen de lijnen en Wesley Hoedt op de reservebank. Op het middenveld maakte de van Liverpool overgekomen Lucas Leiva zijn officiële debuut in het lichtblauw.

Ook bij Juventus waren de nodige wijzigingen in de basiself. De Oude Dame zag na de mokerslag van de verloren Champions League-finale ook nog eens sterkhouders Leonardo Bonucci en Dani Alves vertrekken. Het duo uitte bovendien openlijke kritiek op de clubleiding van de Italiaanse kampioen. De wedstrijd tegen Lazio bood een welkome kans op eerherstel, maar het was juist Lazio dat revanche nam.

Ciro Immobile meldde zich na een half uur in het strafschopgebied van Juventus en werd naar de grond gehaald door Gianluigi Buffon. De Lazio-spits ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0. Acht minuten na rust sloeg Immobile nog eens toe. De Italiaans international kopte een voorzet van Marco Parolo erg knap in de bovenhoek: 2-0.

Pas vijf minuten voor tijd kwam het antwoord van Juventus. Paulo Dybala, die voor het eerst aantrad met rugnummer 10, schoot een vrije trap van ruim 25 meter fantastisch binnen. De aansluitingstreffer van de Argentijn betekende het startschot van een indrukwekkend slotoffensief van Juve. En dat had effect: Alex Sandro werd neergehaald in het strafschopgebied van Lazio en Dybala maakte in de 91ste minuut vanaf de stip zijn tweede van de avond: 2-2.

De comeback van Juventus was daarmee compleet, maar lang kon de ploeg daar niet van genieten. In een onwaarschijnlijke slotfase was het namelijk invaller Alessandro Murgia die Lazio alsnog de zege bezorgde. Zijn goal in de 93ste minuut betekende dat de Super Cup binnen was voor Lazio, voor het eerst sinds 2009.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.