Bonucci spreekt over controverse: 'Ik voel me geen verrader'

Reacties

Leonardo Bonucci heeft uitleg gegeven over zijn veelbesproken transfer naar AC Milan. De dertigjarige verdediger voelt zich absoluut niet schuldig ten opzichte van Juventus, waar hij waardering miste.

Bonucci spreekt over controverse: 'Ik voel me geen verrader'

De transfer van liefst 42 miljoen euro deed de nodige wenkbrauwen fronsen. Bonucci vertrok immers van de kampioen van de Serie A naar de nummer zes van Italië. Wel was er in de tweede seizoenshelft al onrust rond de routinier, die na een aanvaring met coach Massimiliano Allegri in februari bij de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto buiten de selectie werd gehouden.

'Porto? Volgens veel mensen was dat het grote moment, maar het was slechts de druppel. Daarvoor zijn er al verschillende situaties geweest', vertelt Bonucci in een interview met La Gazzetta dello Sport. 'Als je zeven jaar deel uitmaakt van een groep hoop je op een prachtig vertrek. In het laatste deel van vorig seizoen vertroebelde de band en besloten we uit elkaar te gaan. Zelfs de mooiste huwelijken eindigen weleens.'

Bonucci werd zes keer kampioen met Juventus. Juist vanwege die successen is de verdediger ook niet met een slecht gevoel vertrokken uit Turijn: 'Als ik zie wat ik aan Juventus gegeven heb, dan voel ik me ook geen verrader. Als ze me willen uitfluiten, dan moeten ze weten dat het me alleen maar motiveert. Net als de beledigingen die ik eerder heb gekregen in het Juventus Stadium.'

De komst van Bonucci is voor AC Milan de kers op de taart in de spectaculaire transferzomer. De renaissance van de grootmacht lijkt begonnen door het aantal aangetrokken spelers: liefst tien. Bonucci moet de leider worden bij de opmars. 'Om honderd procent te geven te kunnen geven, moet ik me belangrijk voelen. En dat was bij Juventus slechts af en toe zo in de laatste periode', aldus de zeventigvoudig Italiaans international.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.