Immobile wéér grote man bij Lazio tijdens tumultueuze zege bij Juve

Lazio heeft voor een stunt gezorgd door Juventus in eigen huis op een 1-2 nederlaag te trakteren. Ciro Immobile maakte het verschil in Turijn en maakte daarmee zijn naam waar als meest trefzekere spits in Europa.

Stefan de Vrij, die de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Zweden aan zich voorbij liet gaan, had een basisplaats aan de kant van Lazio. De Romeinen hadden hun laatste zes wedstrijden tegen Juventus verloren zonder ook maar één keer te scoren, maar op 13 augustus won het de Italiaanse Super Cup door de club uit Turijn met 3-2 te verslaan. Immobile was toen met twee goals al goud waard voor Lazio.

Halverwege de eerste helft kwam Juventus op voorsprong via Douglas Costa, die scoorde uit de rebound na een schot van Sami Khedira. De videoscheidsrechter oordeelde dat de van Bayern München gehuurde Braziliaan niet buitenspel stond voorafgaand aan zijn treffer. Gonzalo Higuaín kreeg ook een enorme kans na een fout van Thomas Strakosha, maar de doelman kon opgelucht ademhalen toen hij de bal tegen de Argentijn schoot. Van een meter afstand ging de bal op de lat, waarna Strakosha de bal met veel geluk kon vangen.

Lazio schoot in de tweede helft uit de startblokken en Immobile trok de stand in de 47ste minuut gelijk. Op aangeven van Luis Alberto rondde de spits koel af. Zeven minuten later was het weer raak en opnieuw was Immobile de doelpuntenmaker. In een duel met Gianluigi Buffon leek hij wat gemakkelijk naar de grond te gaan, maar scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni wees naar de stip. Immobile schoot de strafschop onberispelijk binnen. De spits scoorde dit seizoen al vijftien keer in alle competities namens Lazio, waardoor hij de meest trefzekere speler is uit de grootste vijf Europese competities.

Daarna ging Juventus op zoek naar de gelijkmaker en bracht Federico Bernardeschi en Paulo Dybala binnen de lijnen. De thuisclub drukte Lazio ver terug, maar de Romeinen hielden knap stand. In de extra extra speeltijd leek het dan toch nog mis te gaan, want Mazzoleni gaf na het bekijken van de herhaling naast het veld een penalty aan Juventus na een overtreding op Bernardeschi. Strakosha keerde echter de strafschop van Dybala en groeide daardoor samen met Immobile uit tot held van Lazio.

Door die overwinning heeft Lazio nu net als Juventus - dat de voorgaande 57 thuisduels in alle competities ongeslagen was - negentien punten uit acht duels. Alleen Napoli doet het beter: bij een zege op bezoek bij AS Roma kan de koploper op 24 punten komen.