Ciro Immobile: Romeins roofdier op recordjacht

Reacties

Er staat momenteel geen maat op Ciro Immobile. De 27-jarige spits is het seizoen fenomenaal begonnen met Lazio en lijkt op weg naar zijn beste jaargang ooit. Immobile hoopt aan het einde van het seizoen de topscorerstitel te ontvangen, de laatste speler die dat namens Lazio voor elkaar kreeg was Hernán Crespo in 2001.

Ciro Immobile: Romeins roofdier op recordjacht

Via Juventus, Siena, Grosseto, Pescara en Genoa kwam Immobile in 2013 bij Torino terecht. Daar beleefde hij op 23-leeftijd zijn definitieve doorbraak. Met 22 competitietreffers had hij een levensgroot aandeel in de razend knappe zevende plaats van Torino in de Serie A.

Borussia Dortmund wist genoeg en zag in de Italiaan de ideale opvolger van Robert Lewandowski, die naar Bayern München vertrok. Immobile kon het prijskaartje van ruim achttien miljoen euro echter bij lange na niet waarmaken en na een beroerd jaar in de Bundesliga vluchtte hij naar Spanje. Ook in anderhalf jaar bij Sevilla kon Immobile geen potten breken. Torino bood hem de kans om zich te herpakken in zijn natuurlijke habitat: de Serie A. Een half jaar later sloeg Lazio toe.

Strijd om de Capocannoniere   
1. Paulo DybalaJuventus8
2. Ciro ImmobileLazio6
3. Mauro IcardiInternazionale6
4. Dries MertensNapoli5
5. Fabio QuagliarellaSampdoria4
6. Edin DzekoAS Roma3

Het bleek een gouden zet voor de Romeinen. In Rome bloeide Immobile weer helemaal op en scoorde hij het afgelopen seizoen liefst 23 keer in de competitie. De inmiddels 27-jarige spits lijkt ondertussen hard op weg om dat aantal deze jaargang te verbeteren. De seizoenstart was typerend. De Lazio-frontman verraste Juventus bij de strijd om de Italiaanse Super Cup met twee treffers en hengelde daarmee de eerste prijs sinds vijf jaar binnen voor zijn club.

In de Serie A scoorde hij vervolgens zes keer in vier duels, waaronder een hattrick tegen het sterke AC Milan. Afgelopen zondag sloeg hij twee keer toe tegen Genoa, terwijl hij drie dagen eerder de beul van Vitesse was in de Europa League. Die uitmuntende prestaties waren ook de Italiaanse bondscoach Giampiero Ventura opgevallen.

Ciro Immobile viert zijn doelpunt tegen Vitesse
Ciro Immobile viert zijn doelpunt tegen Vitesse

De trainer, onder wiens hoede Immobile bij Torino doorbrak, heeft zijn oude pupil inmiddels een vaste basisplaats gegeven in het Italiaanse elftal. Samen met de huidige Torino-spits Andrea Belotti moet hij La Squadra Azzurra van doelpunten voorzien. Onlangs bleek in het belangrijke WK-kwalificatieduel met Israël (1-0) dat hem die taak wel is toebesteed.

Bij Lazio heeft Immobile ongetwijfeld zijn oog laten vallen op de topscorerstitel. Voor de strijd om de Italiaanse gouden schoen treft hij woensdag een geduchte concurrent met Dries Mertens. De kleine Belg was zondag maar weer eens beslissend voor Napoli met een hattrick. Woensdag (20.45 uur) zal uitwijzen wie er dit seizoen de beste papieren heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.