Onnavolgbare Icardi doet Milan pijn in derby

Reacties

Mauro Icardi kan voorlopig niet stuk bij de fans van Internazionale. De spits besliste eigenhandig de beladen wedstrijd tegen AC Milan. Met drie goals was hij verantwoordelijk voor de hele productie van zijn ploeg: 3-2.

Onnavolgbare Icardi doet Milan pijn in derby

De Derby van Milaan stond enkele jaren geleden vaak in het teken van een strijd tussen twee kampioensploegen, vandaag de dag gaat de strijd tussen twee clubs die de oude vorm terug proberen te vinden. Inter is de laatste zes seizoenen niet meer in de topdrie van de Serie A geëindigd, Milan gaf deze zomer miljoenen uit om weer een gooi te doen naar het eerste kampioenschap sinds 2011.

In Stadio Giuseppe Meazza kwam het 'thuisspelende' Inter beter voor de dag in de eerste helft. Milan speelde onrustig en slordig en na een half uur werd het dan ook 1-0. Antonio Candreva vond spits Icardi met een puntgave voorzet en de Argentijnse spits rondde simpel af. Milan creëerde verder weinig en daarom koos de geplaagde trainer Vincenzo Montella voor een aanvallendere tactiek in de tweede helft.

Het was Patrick Cutrone die als invaller het vuurtje opstookte in de derby. Ironisch, aangezien Milan deze zomer een kleine tweehonderd miljoen euro uitgaf om het elftal te versterken. Cutrone is een negentienjarige spits uit de jeugdopleiding van Milan. Hij verving Franck Kessié aan het begin van het tweede bedrijf en had slechts vijf minuten nodig om voor het eerst gevaarlijk te worden. Cutrone raakte de paal en zag Mateo Musacchio de rebound benutten, maar laatstgenoemde stond buitenspel, waardoor de 1-1 niet doorging.

Patrick Cutrone beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal van AC Milan. Ook tegen Internazionale speelde de jongeling een goede wedstrijd.
Patrick Cutrone beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal van AC Milan. Ook tegen Internazionale speelde de jongeling een goede wedstrijd.

De gelijkmaker viel alsnog in Milaan. Na een klein uur kreeg Suso op twintig meter van het doel veel ruimte en de aanvaller prikte de bal in de linkerhoek. Lang kon Milan niet van de voorsprong genieten, want het was wederom Icardi die zijn ploeg aan een voorsprong hielp. Na balverlies van middenvelder Lucas Biglia schakelde Inter snel en het was Ivan Perisic die de bal bij de scorende Icardi afleverde.

Omdat Inter bleef aanvallen leek Milan er niet meer aan te pas te komen, maar de uitploeg kwam toch op gelijke hoogte. Giacomo Bonaventura liep door op een voorzet en werkte binnen bij de tweede paal. De derby bleef tot de laatste seconden razend spannend, aangezien beide ploegen aanvallend wisselden in de slotfase. Het was Inter dat aan het langste eind trok. Nadat Ricardo Rodríguez Danilo D'Ambrosio naar de grond trok kon Icardi zijn hattrick completeren vanaf de penaltystip: 3-2.

Door de winst gaat Inter over regerend kampioen Juventus heen, maar Napoli is na speelronde acht de koploper van Italië. De formatie uit Napels staat op 24 punten, Inter heeft er twee minder bij elkaar gevoetbald. Milan staat op een zeer teleurstellende tiende plaats. Volgende week volgt een nieuwe kraker in de Serie A, als Inter en Napoli in een rechtstreekse confrontatie om de koppositie vechten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.