VVV-Venlo laat na afwezig Willem II te verslaan

VVV-Venlo had Willem II kunnen en moeten kloppen en zou over de Tilburgers heen een plaats kunnen klimmen op de Eredivisieranglijst. De Limburgers verzuimden echter de slappe Tilburgers op afstand te zetten, waarna een onverwacht doelpunt van een invaller een gelijkspel opleverde (1-1).

Willem II oogde vrijwel geen moment als een ploeg die een directe concurrent een tik kon uitdelen in de strijd tegen degradatie. De ploeg van coach Andries Jonker speelde zwak en ongeïnteresseerd.

VVV legde meer overtuiging in het spel en kreeg ook een aantal redelijke kansen. Zo was Nourdin Amrabat twee keer gevaarlijk zonder te scoren en waren de schoten van Keisuke Honda en Ekrem Kaya evenmin succesvol.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg loon naar werken. Peter Reekers klopte doelman Maikel Aerts met een kopbal uit een hoekschop. In de tweede helft wekte Willem II niet de indruk nog langszij te komen. Invaller Cristiano, net een minuut in het veld, onttrok zich aan de malaise en sloeg bij zijn eerste kans direct toe.

Door de puntendeling blijven Willem II en VVV zij aan zij staan op de voorlaatste plaats. Willem II heeft een veel beter doelsaldo en mag zich zestiende noemen, VVV is zeventiende.