VVV-Venlo frustreert AZ en verrast opnieuw in uitwedstrijd

Reacties

VVV-Venlo heeft bewezen dat de 3-0 nederlaag van afgelopen woensdag bij Willem II slechts een incident is geweest. De Limburgers zijn dit seizoen juist opvallend sterk in uitwedstrijden en pakten zaterdagavond een knap punt bij nummer drie van de ranglijst AZ: 0-0.

VVV-Venlo frustreert AZ en verrast opnieuw in uitwedstrijd

AZ had het eerder dit seizoen in Venlo (0-2 zege) al erg lastig met de ploeg van Maurice Steijn en zaterdag ging het in de thuiswedstrijd niet makkelijker. In de eerste helft wisten de Alkmaarders, ondanks het vele balbezit, geen enkele serieuze kans te creëren. VVV verdedigde goed en kwam er uit de tegenaanval een paar keer gevaarlijk uit. Romeo Castelen en Lennart Thy kregen de beste kansen in de eerste helft en schoten allebei net naast.

In het AFAS Stadion was de aandacht in het eerste bedrijf overigens vooral gevestigd op een van de tribunes, waar een supporter onwel werd en gereanimeerd moest worden. Vooralsnog is het onduidelijk hoe de betreffende fan eraan toe is. In de tweede helft kon AZ zich aanvallend meer laten gelden en Wout Weghorst schoot al snel na rust in het zijnet. VVV-doelman Lars Unnerstall pareeerde even later met moeite een stuiterend schot van afstand van Mats Seuntjens, die tegen zijn broer Ralf speelde.

AZ voerde de druk op het vijandelijke doel op. VVV kwam in het tweede bedrijf nauwelijks meer van de eigen speelhelft af, maar bleef wel geconcentreerd verdedigen. Het was aan de thuisploeg om openingen in de VVV-defensie te vinden en dat lukte AZ nauwelijks. Smaakmaker Alireza Jahanbakhsh had zijn dag niet, maar creëerde een kwartier voor tijd nog wel een grote kans voor Joris van Overeem. De middenvelder kon de lage voorzet van Jahanbakhsh net niet binnen tikken.

In blessuretijd schoot invaller Ricardo van Rhijn nog net over en dus eindigde het duel zoals hij was begonnen: 0-0. VVV staat na deze knappe remise op dertig punten en heeft liefst achttien van die punten buiten Venlo gehaald. AZ komt op 47 punten terecht; vier minder dan nummer twee van de ranglijst Ajax, dat zondagmiddag om 12.30 uur thuis tegen laagvlieger FC Twente speelt en dan kan uitlopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.