VVV belooft maximale inspanning voor langer verblijf Thy

Reacties

Lennart Thy vertelde deze week aan BILD dat hij in de zomer zal terugkeren naar Werder Bremen en dat hij de intentie heeft om voor het nieuwe seizoen ook bij die club te blijven. VVV-trainer Maurice Steijn geeft de hoop op een extra jaar van Thy in Venlo echter niet zomaar op.

VVV belooft maximale inspanning voor langer verblijf Thy

VVV huurt Thy dit seizoen van Werder en heeft geen optie tot koop bedongen. 'Dus wat hij zegt klopt, in eerste instantie gaat hij in de zomer terug', zegt Steijn via de clubkanalen van VVV. 'Dat is de afspraak. Daarna zullen we moeten kijken wat de mogelijkheden zijn.'

Het is duidelijk dat VVV ook komend seizoen nog over de 26-jarige Thy zou willen beschikken. 'Wat ik heb begrepen is dat er in ieder geval contact is tussen Stan (Valckx, manager voetbal bij VVV, red.) en het management van Lennart, om te kijken of er mogelijkheden zijn om hem nog een jaar te huren van Werder. We zullen er veel aan doen om hem langer in De Koel te houden', belooft Steijn de fans.

Thy maakte in BILD wel duidelijk dat hij hoopt dat hij volgend seizoen voor Werder kan spelen, en dus niet voor VVV. 'Dat snap ik ook: hij staat bij Werder onder contract en dat is het hoogste niveau. Hij heeft zich nu bewezen in de Eredivisie, dus ik begrijp absoluut dat hij voor zijn kans wil gaan', zegt Steijn. 'Maar mocht het om een of andere reden niet lukken, dan moeten wij zo snel mogelijk toeslaan.'

Thy speelde dit seizoen 27 competitiewedstrijden voor VVV, waarin hij zeven keer scoorde. Voor de interlandbreak ontbrak de Duitser in de uitwedstrijd tegen PSV, omdat hij meewerkte aan een stamceldonatie, waarmee hij het leven van een leukemiepatiënt probeert te redden. Het is nog even afwachten of Thy zondag tegen FC Twente weer mee kan doen: eerder deze week zei Steijn nog dat hij geen risico's zal nemen met de nog wat vermoeide aanvaller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.