Technische staf VVV-Venlo volgt voorbeeld van Thy

Reacties

Lennart Thy is terug in Venlo na zijn stamceltransplantatie. De Duitse spits van VVV-Venlo is verrast door alle positieve reacties op zijn barmhartige actie.

Technische staf VVV-Venlo volgt voorbeeld van Thy

Thy liet het competitieduel met PSV van zaterdag lopen om in Duitsland een stamceltransplantatie te ondergaan. Maar dat had hij er zonder meer voor over. 'Een mensenleven is belangrijker dan een voetbalwedstrijd', zei de spits op een persconferentie zonder zichzelf op de borst te kloppen. 'Ik heb gewoon gedaan wat ik dacht dat goed was. Als ik een ander mens kan helpen wil ik dat niet nalaten.'

Hij is nog niet helemaal hersteld. 'Ik voel me nog wat slapjes. Maar ik wil volgende week de groepstraining weer hervatten', aldus Thy, die op 1 april tegen FC Twente hoopt weer binnen de lijnen te komen voor VVV.

Tot zijn verrassing en trots hebben meer mensen zijn voorbeeld gevolgd en zich aangemeld als stamceldonor. Ook bij VVV kreeg hij navolging. 'Als staf hebben we afgesproken ook donor te worden. Hopelijk zullen meerderen in de voetballerij volgen', zei trainer Maurice Steijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.