VVV neemt na stamceldonatie geen risico's met Thy

Reacties

Lennart Thy heeft maandag de groepstraining bij VVV-Venlo gedeeltelijk hervat. De Duitser ontbrak de afgelopen twee weken tijdens de gezamenlijke oefensessies, omdat hij in eigen land meewerkte aan een stamceltransplantatie.

VVV neemt na stamceldonatie geen risico's met Thy

Thy moest zich eerst vijf achtereenvolgende dagen laten injecteren met een groeihormoon. De daardoor vrijkomende stamcellen werden op 15 maart afgenomen in het ziekenhuis van Keulen, waar Thy vijf uur aan de infusen lag. De Duitser voelde zich na afloop slapjes.

Na ruim een week zonder trainingen startte hij afgelopen dinsdag op met individueel loopwerk. Maandagmiddag deed hij weer voor het eerst mee met zijn ploeggenoten. Na de warming-up en een pass- en trapvorm ging Thy naar binnen.

VVV-trainer Maurice Steijn verwacht dat zijn spits eind deze week weer volledig kan meedraaien. 'Die transplantatie heeft echt wel wat met hem gedaan, hij is nog niet helemaal de oude', zegt de Hagenaar. 'Ik hoop dat Lennart vrijdag weer volledig kan meedoen en dat we hem zondag tegen FC Twente dan ook kunnen opstellen.'

Thy is een belangrijke speler voor VVV. Steijn doet niet geheimzinnig: 'Als hij fit is, dan speelt-ie zondag. Maar we gaan geen risico's met hem nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.