Opmerkelijke absentie Thy: 'Lennart kan een leven redden'

Reacties

VVV-Venlo-aanvaller Lennart Thy mist zaterdagavond het duel met PSV dankzij een bijzondere reden. De Duitser gaat helpen bij de behandeling van een patiënt met leukemie.

Opmerkelijke absentie Thy: 'Lennart kan een leven redden'

Dat melden de Limburgers op de clubsite, onder de noemer 'Lennart Thy kan een leven redden'. Thy stond zeven jaar geleden als speler van Werder Bremen zijn DNA af om in de toekomst eventueel een persoon met bloedkanker te helpen.

Dat gaat de 26-jarige spits nu daadwerkelijk doen. De huurling van Werder heeft een DNA-match met een leukemiepatiënt, die een stamceltransplantatie kan ondergaan met een bloeddonatie van Thy.

VVV stemde in met het verzoek van de huurling van Werder om deze week afwezig te zijn om het bloed af te staan voor de behandeling. Daarmee mist hij de wedstrijd tegen PSV, volgende week sluit Thy weer aan bij VVV. De aanvaller kan rekenen op veel complimenten uit de voetbalwereld (zie onder).

'Lennart Thy is nu al de Speler van het Jaar'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.