Vroege rode kaart maakt Leipzig makkelijke prooi voor Bayern

Bayern München heeft zaterdagavond zonder moeite gewonnen van RB Leipzig: 2-0. De bezoekers speelden al vanaf de 13de minuut met tien man na een rode kaart voor Willi Orban. De ploeg van trainer Jupp Heynckes neemt de koppositie over van Borussia Dortmund.

Leipzig was uit op revanche na de verloren bekerwedstrijd van afgelopen woensdag (na strafschoppen), maar kwam van een koude kermis thuis. De eerste dreun kregen de bezoekers al na dertien minuten, toen Willi Orban met rood van het veld moest omdat hij de doorgebroken Arjen Robben neerhaalde. Scheidsrechter Daniel Siebert kwam pas tot dat besluit na inmenging van de videoscheidsrechter.

Bekijk hier het moment van de rode kaart:

De volgende klap kwam zes minuten later en opnieuw was er een rol weggelegd voor Robben. De Nederlandse vleugelspeler gaf vanaf de rechterflank een pass met de buitenkant van zijn linkervoet, die tot doelpunt werd gepromoveerd door James Rodríguez: 1-0. De tweede Beierse treffer volgde nog voor rust, toen Mats Hummels Robert Lewandowski lanceerde met een goede steekpass. De Poolse spits bleef koel en schoot raak: 2-0.

Leipzig maakte ook na rust geen vuist, waardoor Bayern rustig op zoek kon naar de derde treffer van de avond. Die viel uiteindelijk niet. Wellicht omdat Lewandowski het veld al voor rust had verlaten omdat hij last had van een blessure. Zonder echte vervanger in de punt van de aanval - Arturo Vidal loste de Pool af - lukte het Bayern niet om vaker te scoren.

Concurrent Dortmund ging onderuit bij Hannover 96 (4-2), waardoor Bayern na tien speelrondes aan kop gaat in de Bundesliga met 23 punten. Dortmund heeft er twintig, Leipzig negentien.