Bosz verliest koppositie na spektakelstuk in Hannover

Peter Bosz is met Borussia Dortmund tegen een nederlaag aangelopen. In een waar spektakelstuk bij Hannover 96 werd het 4-2 voor de thuisploeg. Hierdoor neemt Bayern München of RB Leipzig de koppositie later op zaterdag over.

Hannover - Dortmund was voor de neutrale toeschouwer een erg leuke wedstrijd om naar te kijken. Hannover, als promovendus zesde in de Bundesliga, verloor pas twee keer dit seizoen en dat was te zien. De thuisploeg begon sterk aan het duel en kwam na twintig minuten op voorsprong.

Roman Bürki ging in de fout, veroorzaakte een penalty, waarna ex-AZ'er Jonathas feilloos binnenschoot: 1-0. Bosz en consorten gingen op zoek naar de gelijkmaker en die viel snel. Uit een standaardsituatie was Dan-Axel Zagadou (18), deze zomer overgekomen van Paris Saint-Germain, met een harde trap trefzeker: 1-1.

Dan-Axel Zagadou maakte als achttienjarige zijn eerste goal in de Bundesliga.

Nog voor rust kreeg Dortmund een uitgelezen mogelijkheid op een voorsprong. Salif Sané ging in de achterhoede van Hannover in de fout, Pulisic brak door, gaf laag voor, maar Andriy Yarmolenko verzuimde voor zo goed als open doel te scoren. Aan de overkant was het vervolgens niet veel later wél raak. Hannover counterde via opnieuw Jonathas, de Braziliaan legde de bal panklaar op Ihlas Bebou die vervolgens knap tegendraads scoorde: 2-1.

Vlak na rust kwam Dortmund weer op gelijke hoogte. Een voorzet van de linkerkant van de teruggekeerde Marcel Schmelzer kwam terecht bij Yarmolenko, die dit keer wél trefzeker was met een lage schuiver. Dortmund probeerde door te drukken, maar moest na een uur met tien man verder. Zagadou ging van held naar schlemiel door een rode kaart te krijgen na het neerhalen van een doorgebroken speler.

De gifbeker was nog niet leeg want uit de daaropvolgende vrije trap werd het 3-2. Felix Klaus werkte de bal met een schitterende boogbal tegen de touwen. Met een man meer creëerde zowel Dortmund als Hannover nog kansen om te scoren, waarbij uiteindelijk nog één treffer viel. Opnieuw was het de sterkspelende Bebou die na een solo afrondde: 4-2.

Door de tweede nederlaag onder leiding van Bosz in de Bundesliga zakt Dortmund later op zaterdag naar de tweede of derde plek op de ranglijst. Bij minimaal een gelijkspel tegen RB Leipzig kan Bayern München de koppositie in de Duitse competitie immers overnemen. Beide clubs hebben twintig punten, maar het doelsaldo is nog in het voordeel van Dortmund. Overigens stijgt nummer drie Leipzig naar de eerste plaats als er gewonnen wordt in München.

Ihlas Bebou bracht in de eerste helft Hannover 96 op 2-1 tegen het Dortmund van Bosz.