Bosz boekt broodnodige zege, hoofdrollen voor Willems, Haller en De Guzman

Trainer Peter Bosz heeft na drie duels zonder overwinning eindelijk weer een zege geboekt. Op bezoek bij FC Magdeburg werd de volgende ronde om de DFB Pokal bereikt door Borussia Dortmund na een 0-5 zege.

Na een thuisnederlaag tegen RB Leipzig (2-3), een 1-1 gelijkspel in de Champions League tegen APOEL Nicosia en een remise tegen Eintracht Frankfurt (2-2) in een week tijd, was Magdeburg de ideale tegenstander. De club uit de 3. Bundesliga verweerde zich in het begin goed, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen de sterren van Bosz.

Bij de bezoekers was de licht geblesseerde Pierre-Emerick Aubameyang één van de spelers die van de Nederlandse oefenmeester rust kreeg. Voor hem in de plaats stond de achttienjarige Alexander Isak in de spits. De Zweedse aanvaller was belangrijk door in de 41ste minuut de bal op Gonzalo Castro te geven. De ingevallen middenvelder stond pas een paar seconden in het veld toen hij de bal van Isak binnenkegelde: 0-1.

Direct na rust besliste Dortmund het duel. Isak rondde een leep balletje van Maximilian Philipp oog in oog met de doelman keurig af. In de slotfase zorgde Andriy Yarmolenko voor de 0-3 door een strafschop te benutten. Verdediger Marc Bartra deed nog een duit in het zakje door fraai het vierde doelpunt binnen te koppen. In de blessuretijd rondde Shinji Kagawa namens de bezoekers een fraaie aanval af, waarmee de eindstand werd bereikt: 0-5. Er was nog meer goed nieuws voor Bosz, want Raphaël Guerreiro maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree voor Die Borussen. Zaterdag wacht in de Bundesliga Hannover 96 voor Dortmund.

De 0-1 van Castro, direct na zijn invalbeurt.

Schweinfurt - Frankfurt 0-4
Drie van de vier treffers van Eintracht Frankfurt hadden een Nederlands tintje. Sébastien Haller, voormalig spits van FC Utrecht, kopte een aangeraakte voorzet van ex-PSV'er Jetro Willems binnen. Uiteindelijk maakte de Fransman ook de 0-2, door de bal vlakbij het strafschopgebied te veroveren en vervolgens eenvoudig binnen te tikken. Marius Wolf zorgde na ruim een uur voor de 0-3 op aangeven van Jonathan de Guzman. Invaller Danny Blum bepaalde de eindstand op 0-4.