Bosz weerspreekt clubleiding: 'Kritiek niet overdreven'

Reacties

De kritiek op het haperende Borussia Dortmund is in de ogen van Peter Bosz niet onterecht. De trainer gaat daarmee in tegen de clubleiding.

Bosz weerspreekt clubleiding: 'Kritiek niet overdreven'

Na het 2-2 gelijkspel bij Eintracht Frankfurt hadden directeuren Hans-Joachim Watzke en Michael Zorc het opgenomen voor Bosz. Daarmee reageerden ze op de kritiek die was toegenomen na drie duels zonder zege. 'De discussie over de trainer is schizofreen', zei Zorc.

Maar Bosz zelf heeft beduidend minder moeite met de commentaren. 'Ik vind die kritiek niet overdreven', zei Bosz in aanloop naar het bekerduel met 1. FC Magdeburg van dinsdag. 'Ik probeer bij een analyse altijd emotie uit te sluiten. Er zijn veel zaken die we beter moeten doen. De kritiek gaat niet te ver, maar we hebben een speelwijze en weten dat die functioneert.'

Bosz beseft dat een succes tegen de club uit de Derde Bundesliga meer dan welkom is. 'Een overwinning is zeer belangrijk. Niet alleen omdat het in de bekerstrijd alles of niets is, maar ook voor het gevoel. Ik verwacht een zeer intensieve wedstrijd. Magdeburg is een ploeg die altijd met veel energie speelt.'

De personele problemen zijn verlicht voor Bosz. Sokratis Papastathopoulos is terug na een schorsing. 'Als alles goed loopt, dan kan het zijn dat ook Marcel Schmelzer en misschien ook Raphaël Guerreiro meegaan naar Magdeburg', aldus de trainer, die mogelijk ook weer een beroep kan doen op Mahmoud Dahoud en André Schürrle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.