Willems ziet groot verschil: 'Niet meer op vijftig procent'

Reacties

Jetro Willems heeft allerminst spijt van zijn overstap naar Eintracht Frankfurt. De linkerflankspeler ondervindt aan den lijve wat de stap hogerop met hem doet. De voormalige PSV'er hield met zijn ploeg zaterdag het Borussia Dortmund van coach Peter Bosz op een gelijkspel (2-2).

Willems ziet groot verschil: 'Niet meer op vijftig procent'

Willems stond tegen de koploper negentig minuten op het veld. 'Dortmund is titelkandidaat en moet, maar wij hebben het aardig gedaan', vertelde hij na zijn achtste Bundesliga-duel (van de mogelijke negen) aan FOX Sports.

Willems maakt als aanvallende back indruk in Duitsland. 'Of ik tevreden ben? Het is oké, maar het moet en kan zeker beter. Daarom ben ik naar een grotere competitie gekomen, om een hoger niveau te halen. De trainer (Niko Kovac, red.) triggert me daarin iedere dag opnieuw. Dat heb ik ook nodig.'

De linksback kan al na enkele maanden het verschil met de Eredivisie aangeven. 'In Nederland was Cocu voor mij een toptrainer; om mij beter te maken. Hij gaf vaak aan dat ik regelmatig speelde op zestig tot zeventig procent. Ik had daarom wat nieuws nodig. In Nederland heb je clubs als Ajax, Feyenoord en PSV die tegen kleine clubs op zestig procent kunnen spelen. Ik ben dan zo'n speler die dan denkt: "Dan ga ik op vijftig procent spelen." Hier kan dat niet. Het is ongelooflijk; er zijn gewoon geen kleine clubs.'

Of zijn goede spel hem op den duur terug zal brengen in Oranje durfde Willems niet te zeggen. 'Ik doe mijn best en meer kan ik niet doen. Ik blijf gas geven om elke dag beter te worden', aldus de verdediger, die in Nederland al eens opzien baarde door de titelkans van PSV – toen Ajax er op de laatste speeldag nog veel beter voor stond – op 99 procent in te schatten. Met een kwinkslag besloot hij het interview ook nu met een percentage. '110 procent', zo luidde zijn antwoord op de vraag op hoeveel procent hij vandaag gespeeld had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.