Vreemde weken voor Özil: gepasseerd, aanvoerder en vroege wissel

Reacties

Zo vlak voor de winterse transferwindow is er bij Arsenal veel te doen rondom Mesut Özil. Er gaat dan ook geen persconferentie van coach Unai Emery voorbij zonder vragen over de middenvelder.

Vreemde weken voor Özil: gepasseerd, aanvoerder en vroege wissel

De dertigjarige Özil heeft als absolute grootverdiener in de Arsenal-selectie een merkwaardige periode achter de rug. De middenvelder keerde een kleine twee weken geleden terug van een rugblessure en moest het toen doen met een korte invalbeurt tegen Southampton. Vervolgens werd hij gepasseerd voor de bekerwedstrijd tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur (Özil zat zelfs helemaal niet bij de wedstrijdselectie), maar een paar dagen later deed hij opeens weer negentig minuten mee tegen Burnley. Özil kreeg in dit competitieduel zelfs weer de aanvoerdersband om zijn arm geschoven.

Özil speelde een uitstekende wedstrijd tegen Burnley en mede dankzij zijn creatieve ingevingen werd er met 3-1 gewonnen. Woensdag mocht de Duitser tegen Brighton & Hove Albion opnieuw vanaf het begin meedoen, ditmaal weliswaar zonder de aanvoerdersband, maar nu had Emery al snel weer genoeg gezien van Özil. Al na vijfenveertig minuten werd de technicus door zijn coach naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag hij Arsenal in de tweede helft geen enkele serieuze kans creëren.

Arsenal speelt zaterdag de competitietopper tegen Liverpool, op Anfield, en Özil kan onmogelijk weten welke rol Emery nu weer voor hem in petto heeft. De coach kreeg donderdag op zijn persconferentie vragen over de vroege wissel van zaterdagavond. 'Het was een tactische beslissing', zei de Spanjaard. 'We hebben dit wel vaker gedaan. Soms hebben we gewoon het gevoel dat we iets moeten veranderen: niet voor een speler, maar voor het team.'

'Voor mij is het alleen maar tactisch. Het gaat niet om één speler, iedere speler is voor mij hetzelfde', beweerde Emery, die dus niet veel kwijt wilde over zijn vermeende haat-liefdeverhouding met Özil. 'Soms haal ik Aubameyang naar de kant, soms Lacazette en soms Guendouzi. Iedere speler heeft hier weleens mee te maken. Soms pakt een wissel goed uit en halen we het gewenste resultaat, soms gebeurt dat niet. Maar mijn beslissing was puur tactisch. Of Mesut belangrijk kan zijn tegen Liverpool? Ik wil niet over één speler praten. Alle spelers zijn voor mij gelijk.'

In onze voorbeschouwing op Boxing Day ging het ook al over de situatie van Mesut Özil bij Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.