Fenerbahçe volgt voorbeeld van Arsenal: Özil vertrekt wéér via de achterdeur

Reacties

Mesut Özil vervolgt zijn loopbaan bij Istanbul Basaksehir. Die club kon hem transfervrij binnenhalen, omdat Fenerbahçe het doorlopende contract van de Turkse Duitser heeft ontbonden.

Fenerbahçe volgt voorbeeld van Arsenal: Özil vertrekt wéér via de achterdeur

Het nieuws over de contractontbinding komt niet als een verrassing: Turkse media brachten maandag al naar buiten dat er een mondeling akkoord was bereikt over het vroegtijdig stopzetten van de mislukte samenwerking. Woensdag is dit officieel gemaakt. Het is voor de tweede keer dat Özils contract verscheurd wordt; anderhalf jaar geleden gebeurde dat ook al bij Arsenal.

Özil (33) vertrok na zijn vertrek uit Engeland naar Turkije, waar hij weer even opbloeide. Een doorslaand succes is zijn tijd bij Fenerbahçe echter toch niet geworden. Özil werd in maart na een woordenwisseling met trainer Ismail Kartal uit de selectie gezet en is sindsdien persona non grata. Kartals opvolger Jorge Jesus besloot om de beslissing van de clubleiding te volgen.

Voor Özil zaten speelminuten bij Fenerbahçe er simpelweg niet meer in en dus was het beëindigen van de samenwerking voor alle betrokken partijen de beste oplossing. De 92-voudig Duits international blijft wel in Turkije, want hij gaat verder bij Istanbul Basaksehir. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.