Fenerbahçe-nachtmerrie van Özil nadert zijn einde

Reacties

Het ziet ernaar uit dat de wegen tussen Fenerbahçe en Mesut Özil spoedig zullen gaan scheiden. Volgens verschillende Turkse media is er inmiddels een akkoord bereikt over het ontbinden van het lucratieve contract van de middenvelder, die dan dus transfervrij van club kan gaan wisselen.

Fenerbahçe-nachtmerrie van Özil nadert zijn einde

Özil (33) staat sinds januari vorig jaar onder contract bij Fenerbahçe, dat de 92-voudig Duits international destijds overnam van Arsenal. Ook bij die club was zijn contract verscheurd om een transfervrij vertrek mogelijk te maken. In Turkije bloeide Özil weer even op, maar een doorslaand succes is zijn tijd bij Fenerbahçe toch niet geworden. De middenvelder werd in maart na een woordenwisseling met trainer Ismail Kartal uit de selectie gezet en is sindsdien persona non grata.

Inmiddels heeft Jorge Jesus het roer overgenomen van Kartal, maar de Portugese oefenmeester gaf te kennen de beslissing van de clubleiding te volgen. Özil baalt als een stekker van de situatie en bracht drie weken geleden nog een statement uit, waarin hij aangaf strijdbaar te blijven. Nu lijkt het er toch echt op dat de technicus opnieuw via de achterdeur gaat vertrekken bij een club.

Het is goed mogelijk dat Özil bij een vertrek bij Fenerbahçe alsnog in Turkije blijft voetballen. Er wordt gespeculeerd over contact met Istanbul Basaksehir. Eerder werd Özil al in verband gebracht met een verhuizing naar de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.