Emery geeft Özil pijnlijk signaal voor derby tegen Spurs

Reacties

Mesut Özil is er woensdagavond niet bij als Arsenal het opneemt tegen rivaal Tottenham Hotspur. Trainer Unai Emery heeft de Duitser vanwege tactische overwegingen niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie.

Emery geeft Özil pijnlijk signaal voor derby tegen Spurs

Emery hield de dertigjarige Özil vier weken eerder ook al negentig minuten op de bank bij het Premier League-duel met AFC Bournemouth. De Spanjaard gaf toen als reden dat Özil niet mee zou kunnen in de intensiteit van de wedstrijd. De weken daarop kampte de middenvelder met een rugblessure, maar afgelopen zondag maakte hij via een invalbeurt van twintig minuten tegen Southampton zijn rentree.

Woensdag ontbreekt Özil dus weer in de selectie van Arsenal. Emery geeft voor de beladen North London Derby onder anderen de voorkeur aan tieners Joe Willock en Eddie Nketiah op de reservebank. Die beslissing deed de wenkbrauwen fronsen in Engeland: Özil is na Alexis Sánchez (Manchester United) de best betaalde speler van de Premier League en was de afgelopen jaren dé spelmaker van The Gunners.

Emery heeft echter duidelijk geen boodschap aan de status van de Duitser. De manager weigerde verzachtende omstandigheden als een gebrek aan wedstrijdritme aan te wenden: 'Özil ontbreekt wegens tactische redenen', vertelde Emery aan de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.