'Vreemde situatie' bij Real Madrid is voorbij: 'Dit is goed nieuws voor ons'

Reacties

Eder Militão kan zondag zijn rentree maken voor Real Madrid. Dat heeft trainer Carlo Ancelotti zaterdag bekendgemaakt tijdens zijn perspraatje richting het thuisduel van zondagavond met Athletic Bilbao. De Braziliaanse verdediger stond lang aan de kant met een kruisbandblessure.

'Vreemde situatie' bij Real Madrid is voorbij: 'Dit is goed nieuws voor ons'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

De rentree van Militão kondigde zich eerder deze maand al aan, tegelijk met die van Thibaut Courtois. Waar de Belgische doelman vervolgens een nieuwe blessure opliep, is de verdediger nu klaar om te spelen. 'Dat is het belangrijkste nieuws', zei Ancelotti. 'Hij is nog niet honderd procent omdat hij wedstrijdritme moet opdoen, maar hij is hersteld van zijn blessure. Dat is goed nieuws voor ons, want we hadden pech met Courtois' blessure. Maar hij zal ook snel terug zijn.'

Mogelijk krijgt Militão zondag al minuten, zodat hij kan worden klaargestoomd voor het heenduel met Manchester City op 9 april in de kwartfinale van de Champions League. Ancelotti is blij dat hij centraal achterin weer meer keuze heeft, nadat de afgelopen maanden door de zware blessure van David Alaba met Antonio Rüdiger en Nacho slechts twee centrale verdedigers beschikbaar waren. Om die reden speelden Dani Carvalaj en Aurélien Tchouaméni ook al centraal achterin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is vreemd wat ons is overkomen', blikte Ancelotti terug op de voorbije maanden. 'Maar ik denk dat we ons goed hebben gehouden. Rüdiger speelt een fantastisch seizoen en Nacho heeft ook veel betekend voro de defensie. En in de wedstrijden dat Tchouaméni daar speelde, presteerde hij ook goed. We zijn het team met de minste tegengoals in La Liga. Dat is omdat we als collectief heel goed verdedigen.' De Italiaan zal dan ook niets overhaasten met Militão en weet nog niet of hij tegen City zal spelen.

Vinícius
Verder zijn alle spelers van Real nagenoeg fit teruggekeerd van de interlands. Alleen Eduardo Camavinga kampte met lichte klachten, maar hij trainde zaterdag weer volledig mee. Vinícius Júnior vestigde tijdens de interlandperiode de aandacht op zich met een emotionele persconferentie en een hoofdrol bij enkele opstootjes in het duel tussen Spanje en Brazilië. Ancelotti denkt niet dat die randzaken ten koste gaan van zijn spel. 'Het enige dat me zorgen baart, is dat hij niet kan spelen morgen. Verder niets.'

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Barcelona
33
22
7
4
68-39
+29
73
3
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62-39
+23
64
5
Athletic de Bilbao
33
16
10
7
53-33
+20
58
6
Real Sociedad
33
13
12
8
46-35
+11
51
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.