Vormer knikkert Anderlecht uit Belgisch bekertoernooi bij rentree Kompany

Ruud Vormer heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Club Brugge zich mag melden in de halve finale van het toernooi om de Croky Cup. Met een goal en een assist zorgde hij voor een tamelijk eenvoudige zege op Anderlecht.

Anderlecht
Anderlecht
0 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Met KV Kortrijk, Zulte-Waregem en FC Antwerp waren al drie van de vier halve-finalisten bekend in het Belgische bekertoernooi. Donderdagavond moesten Anderlecht en Club Brugge, koploper in de Belgische competitie, onderling uitvechten wie dat deelnemersveld compleet zou maken. Bij Anderlecht keerde Kompany terug in de basis. Hij miste twee competitieduels nadat hij in de vorige ronde van het bekertoernooi geblesseerd was geraakt. Ook Michel Vlap, die in de laatste drie duels slechts twee minuten meespeelde, had net als Derrick Luckassen een basisplek.

Bij Club Brugge verscheen Vormer aan de aftrap en hij kreeg bovendien de grootste kans in een doelpuntloze eerste helft. De Nederlander werd vier minuten voor rust alleen op Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge  gezet door Hans Vanaken. Het was de keeper die als winnaar uit de strijd kwam. Het speloverwicht van Club Brugge werd zodoende nog niet beloond met goals.

Kort na rust had Vormer meer geluk. De Nederlander had na rust slechts twee minuten nodig om zijn eerste goal van het Belgische voetbalseizoen te maken. Vormer was dit seizoen alleen nog trefzeker in de voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev, maar in de 47ste minuut was het dus ook raak tegen Anderlecht voor de captain van Club Brugge.

Éder Balanta maakte na 64 minuten, na een corner van Vormer, ook nog de 0-2 en daarmee was Anderlecht knock-out. Vlap moest vlak na die 0-2 nog wel het veld ruimen voor Nacer Chadli, maar ook dat haalde niets meer uit voor de thuisploeg. Vormer zorgt dus met een goal en een assist voor de bekeruitschakeling van Kompany, Vlap en Luckassen.