Voormalig City-verdediger Mendy opnieuw vrijgesproken van verkrachting

Benjamin Mendy is vrijdag vrijgesproken in twee zaken van verkrachting en aanranding. Eerder dit jaar liet de Britse rechtbank zes andere aanklachten tegen de voormalig wereldkampioen vallen.

Voormalig City-verdediger Mendy opnieuw vrijgesproken van verkrachting
© Pro Shots

Mendy moest zich vorige maand verdedigen voor de twee zaken. Die konden in januari niet worden behandeld, omdat de jury er niet in slaagde een unaniem oordeel te vellen. Bij de herkansing pakte de uitspraak van de jury uit in het voordeel van Mendy, die het vonnis in tranen aanhoorde. Na een beraad van meer dan drie uur kreeg de Fransman te horen dat hij een vrij man is.

'Dit is de tweede keer dat meneer Mendy door een jury is berecht en niet schuldig is bevonden. Hij is verheugd dat beide jury's tot de juiste uitspraken zijn gekomen', sprak zijn advocaat Jenny Wiltshire. De raadsvrouw vroeg ter afsluiting om de privacy van Mendy te respecteren. 'Zodat hij kan beginnen met het opnieuw opbouwen van zijn leven.'

Het blijft de vraag of een club zich nog wil wagen aan de diensten van de bijna 29-jarige Mendy. De linksback maakte in 2017 voor 57,5 miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City, maar daar liep hij vorige maand uit zijn contract.

Bekijk hier al onze video's