Aanvoerder en wereldkampioen transfervrij bij treblewinnaar Manchester City

Reacties

Manchester City heeft nog altijd geen akkoord bereikt met Ilkay Gündogan over een verlenging van zijn contract. De Duitser is daardoor aan het einde van de maand transfervrij en die status deelt hij onder anderen met Benjamin Mendy.

Aanvoerder en wereldkampioen transfervrij bij treblewinnaar Manchester City
© Pro Shots

De treblewinnaar heeft de namen van de aanvoerder en de wereldkampioen doorgegeven aan de FA, evenals die van jeugdspelers Terrell Agyemang en Rowan McDonald. Zij staan vanaf 1 juli niet meer onder contract bij The Citizens.

City hoopt Gündogan nog altijd langer aan zich te binden, maar de 66-voudig international is niet akkoord gegaan met de aanbieding van de Engelse topclub voor een seizoen. FC Barcelona zou daarnaast verregaande interesse in de 32-jarige Duitser hebben, die ook bij Arsenal een meerjarig contract kan tekenen.

Voor Mendy ligt de situatie anders. De 28-jarige linksback zat lange tijd achter de tralies in verband met een aantal aanklachten wegens verkrachting en seksueel misbruik. Uiteindelijk werd de wereldkampioen van 2018 in veel gevallen vrijgesproken, maar het gehele afgelopen seizoen moest de Fransman missen.

Mendy maakte in 2017 voor 57,5 miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City. Met The Citizens kroonde de verdediger zich vier keer tot landskampioen, won hij de FA Cup en zelfs vier keer de League Cup. Ook mocht Mendy twee keer de Engelse Super Cup omhoog houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.