Voormalig Bundesliga-scheidsrechter krijgt gelijk in zaak over leeftijdsdiscriminatie

Reacties

Als het aan Manuel Gräfe had gelegen, was hij nog wat langer doorgegaan als scheidsrechter in de Bundesliga. Daar ging de bond - op grond van zijn leeftijd - voorliggen, waarop Gräfe besloot naar de rechtbank te stappen. Met succes.

Voormalig Bundesliga-scheidsrechter krijgt gelijk in zaak over leeftijdsdiscriminatie
© Pro Shots

In Frankfurt werd woensdag bepaald dat de 49-jarige Gräfe 48.500 euro gecompenseerd moet worden. Gräfe floot van 2004 tot 2021 289 wedstrijden in de Bundesliga, tot hij 48 werd en niet meer ingezet werd door de DFB, die geen gebruik maakt van arbiters ouder dan 47.

Volgens het hof was het niet gerechtvaardigd dat de DFB een algemene beperking oplegt aan oudere scheidsrechters op topniveau, zonder wetenschappelijk bewijs of meer individuele maatregelen zoals prestatietests.

'De discriminatie is bevestigd!', reageerde Gräfe op Twitter. 'Het plezier op het veld, avonden met collega's/vrienden werden me afgenomen en slechts een fractie van de schade werd vergoed. Anderen blijft het nu bespaard.'

De FIFA besloot in 2014 de leeftijdsgrens voor scheidsrechters in internationale wedstrijden af te schaffen. Volgens de FIFA-regels kunnen scheidsrechters ouder dan 45 jaar echter nog steeds worden onderworpen aan 'aanvullende technische beoordelingen, specifieke medische onderzoeken en fitheidstests op individuele basis'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.