Haaland ruilt van shirtje met scheidsrechter, Krul plaagt Sunderland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Haaland ruilt van shirtje met scheidsrechter, Krul plaagt Sunderland
© Pro Shots

Erling Haaland blijft ongekend populair in de scheidsrechterswereld. Anderhalve maand geleden baarde de Roemeense grensrechter Octavian Sovre al opzien door na de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Dortmund een handtekening van Haaland te vragen. Arbiter Manuel Gräfe ging zaterdag nog een stap verder. In zijn laatste Bundesliga-wedstrijd vroeg de scheidsrecter aan Haaland of hij shirtje wilde ruilen. Het leverde bijzondere beelden op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Van 2005 tot 2017 stond Tim Krul onder contract bij Newcastle United en de Nederlander is de rivaliteit met Sunderland allesbehalve vergeten. Toen The Black Cats zaterdag promotie naar het Championship misliepen, kon Krul het niet laten om een sneertje uit te delen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lionel Messi heeft vervroegd vakantie gekregen van Ronald Koeman en had daarom wel wat tijd voor een uitgebreid interview met het Argentijnse Olé. In het gesprek krijgt de aanvaller de vraag waar hij spijt van heeft. 'Dat ik als jonge jongen niet om de shirts van mijn tegenstanders heb gevraagd', antwoordde Messi. 'Ik had graag het shirt van Ronaldo (de Braziliaan, red.) of Roberto Carlos gehad.'

© Pro Shots

• Messi kreeg ook de interessante vraag waar zijn baard opeens vandaan kwam. 'Ik zat bij Gillette en zij zeiden me dat ik me altijd netjes moest scheren. Toen ik wegging bij Gillette, besloot ik om het maar eens te laten groeien.' Zo is dat mysterie ook weer opgelost. 

© Pro Shots

• Tot slot een leuke anekdote over het moment waarop Messi als jeugdspeler een masker van Carles Puyol op moest doen. 'Ik was veertien of vijftien jaar oud en had tijdens een wedstrijd tegen Espanyol een van mijn jukbeenderen gebroken', weet Messi nog. 'Het weekend daarop speelden we om de Copa Catalunya. Puyol had eerder dezelfde blessure opgelopen en speelde toen lang met een masker. Hij gaf mij dat masker, zodat ik gewoon mee kon doen. Maar het was onmogelijk: dat masker was veel te groot voor mij, het ging alle kanten op. Dus ik deed het masker af, ging weer lekker voetballen en ik geloof dat ik twee keer scoorde. Na een halfuur haalden ze me naar de kant: mijn vader schreeuwde vanaf de kant dat de coach mij moest wisselen, dat ik met deze blessure niet mocht voetballen. Op dat moment had ik geen idee van de gevaren. Ik wilde gewoon lekker voetballen.'

© Pro Shots

• De toekomst van Harry Kane houdt de gemoederen in Engeland flink bezig en de spits van Tottenham Hotspur doet niet veel moeite om de speculaties in toom te houden. In gesprek met Gary Neville noemde Kane het 'een droom' om samen te spelen met Kevin De Bruyne, de sterspeler van Manchester City. City is toevallig een van de clubs die aan Kane gelinkt wordt. Ryan Mason, interim-coach van Tottenham, neemt Kane niets kwalijk: 'Ik zou ook wel met De Bruyne willen samenspelen', zei Mason op zijn persconferentie. 'Ik denk dat iedere speler in de Premier League dat wel wil.'

• Ajax heeft interesse in Jay Gorter, de keeper van Go Ahead Eagles. Via Instagram laat Gorter weten dat een transfer naar de landskampioen een jongensdroom zou zijn. 

Pep Guardiola is al regelmatig in verband gebracht met Juventus en ziet een toekomstig dienstverband in Italië wel zitten. De Italianen zullen echter nog even geduld moeten hebben. 'Als ik 72 jaar oud ben en naar Italië komt, ga ik proberen om Roberto Baggio als mijn assistent te nemen', zegt Guardiola, die in januari vijftig jaar oud werd. De huidige coach van Manchester City speelde bij Brescia samen met Baggio en is vol lof over de Italiaan. 'Ik zal proberen om hem terug de voetballerij in te slepen. Maar Roberto beslist daarover, dat is niet aan mij.'

© Pro Shots

• Tot slot de gebruikelijke blik op de kalender. Daar zien we dat Arturo Vidal (34), Bum-Kun Cha (68), Tranquillo Barnetta (36) en Garba Lawal (47) vandaag jarig zijn. Bovendien is 22 mei een dag waar Wesley Sneijder een goed gevoel bij heeft: vandaag elf jaar geleden won hij met Internazionale de Champions League. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.