'Spel rond Kane is begonnen: Manchester City opent gesprekken'

Reacties

Manchester City wil Harry Kane overnemen van Tottenham Hotspur. De kampioen van Engeland gaat op korte termijn gesprekken voeren met de Londense club om tot een akkoord te komen, zo meldt The Guardian woensdagmiddag. Kane zou een transfer naar City wel zien zitten.

'Spel rond Kane is begonnen: Manchester City opent gesprekken'
© Pro Shots

Eerder deze week meldden Britse media al dat Kane aan de clubleiding van Spurs duidelijk heeft gemaakt dat hij wil vertrekken. De spits wil prijzen winnen en dat is de laatste jaren bij Tottenham Hotspur niet gelukt. De wens van de aanvaller komt dan ook bepaald niet als een verrassing. Spurs bekijkt nu de opties voor mogelijke vervangers van Kane. Pas als een geschikte opvolger gevonden zou worden, is de club bereid om mee te werken aan de wens van Kane.

City is een van de gegadigden om Kane over te nemen nu Sergio Agüero deze zomer na jarenlange dienst transfervrij vertrekt. De landskampioen zoekt een aanvaller die een garantie betekent op goals en dat is Kane de afgelopen jaren gebleken. City zal wel flink in de buidel moeten tasten. Spurs-voorzitter Daniel Levy wil Kane liever niet verkopen. De recordaankoop van The Citizens is Kevin De Bruyne, die in 2015 voor 76 miljoen euro overkwam van VfL Wolfsburg.

Dat record gaat er bij de komst van Kane hoe dan ook aan, weet The Guardian. Sterker nog, voor Kane moet mogelijk het dubbele van dat bedrag worden neergeteld. City is al in gesprek met het management van Kane. Tottenham hoopt de spits ondertussen nog te verleiden tot een langer verblijf.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.